4,99 euro

Eau de parfum voor een prikkie: maar hoe zit het met de kwaliteit? 

28 augustus 2020 11:23 Aangepast: 28 augustus 2020 19:09
Vanaf morgen wordt de parfum van Zeeman verkocht Beeld © EditieNL

Morgen brengt Zeeman parfum op de markt. Een flacon kost slechts 4,99 euro. Maar kan deze tippen aan de geuren die voor het tien- of zelfs twintigvoudige over de toonbank gaan?

De nieuwe Zeeman-parfum, Lucht genaamd, is er in twee varianten. Beide zijn uniseks. Maar kan een geurtje met deze prijs wel echt eau de parfum genoemd worden? 

Volgens Caroline van Turennout van Zeeman is dat wel degelijk het geval. "Je mag een geur parfum noemen als er 15 procent parfumolie in zit. Bij ons zit er 20 procent in. We hebben ook een serieus parfumhuis benaderd om de geur te ontwikkelen", zegt ze tegen EditieNL.

Prijsverschil

Hoe kan het prijsverschil met de geuren in de parfumerie dan zo groot zijn? "In bekende parfumerieën betaal je vooral voor de kosten van de dure verpakking en de marketing. Daarom zijn die geuren vaak zo duur. Maar wij waren benieuwd hoe duur het zou zijn als je dat allemaal zou weglaten. We kwamen uit op 4,99 euro."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De geur van xtc in een parfumfles: 'Oh, getverderrie.'

Die lage prijs past goed bij de strategie van Zeeman. "Wij hebben een nuchtere blik op hoe onze producten en bedrijfsvoering. Die passen we ook toe op onze producten, zoals de goedkope bruidsjurk die we een tijdje geleden verkochten."

Kans van slagen

Maria van Leeuwen-Vlisma, eigenaar van parfumwebsite ParfuMaria, denkt dat de nieuwe eau de parfum wel kans van slagen heeft. De prijs hoeft volgens haar niet te zeggen dat de geur niet lekker is. "Lidl heeft niet lang geleden ook een goedkoop geurtje op de markt gebracht. Dat werkte ook", zegt ze tegen EditieNL.

Ook zij zegt dat marketing bij veel dure geuren een grote rol speelt. "Een geurtje hoeft echt niet zo duur te zijn."

Voordeel

Bovendien brengt de lage prijs voordelen met zich mee: "Het is bij zo'n flesje ook minder erg als het kapotvalt of door de douane in beslag wordt genomen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore