Ga naar de inhoud
Bakker Bart

Roxana kocht beschimmeld frikandelbroodje: 'Echt goor'

Beeld © Roxana Vermunt

Roxana Vermunt schrok zich rot toen ze afgelopen weekend een hap nam van haar frikandelbroodje. Het broodje van Bakker Bart in Bergen op Zoom bleek vanbinnen helemaal beschimmeld te zijn. "Schandalig dit."

Toen Roxana een hap nam van haar lunch, bleek deze kei- en keihard hard te zijn. De vrouw uit Halsteren sneed het broodje open en ontdekte dat het vlees van onder tot boven beschimmeld was. "Echt goor", schrijft ze op Facebook bij foto's van het broodje. 
Ze wil anderen met haar bericht waarschuwen om goed op te letten. "Zoiets mag nergens verkocht worden. Hier kun je heel ziek van worden."

 

Politie
Lees ook:
Politie Den Helder stuit op 'frikandellen-ruzie' broer en zus

Roxana heeft vandaag telefonisch contact gehad Bakker Bart, die zegt geschrokken te zijn van het voorval. "We onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren", laat een woordvoerder weten aan EditieNL.

"Op de betreffende dag zijn er 29 frikandelbroodjes verkocht in het filiaal en er is maar één dergelijke melding gedaan. Dat maakt het nog lastiger om erachter te komen hoe dit heeft kunnen gebeuren."

Voedingscentrum

Gelukkig voor Roxana bleef het voor haar bij een enkele hap. Maar hoe gevaarlijk is het als ze het complete broodje zou hebben opgegeten? Een woordvoerder van het Voedingscentrum legt uit dat een te grote hoeveelheid leidt tot een acute voedselvergiftiging. "Als je regelmatig voedsel met schimmelgifstoffen eet, kan er schade aan lever en nieren optreden. Op den duur kan zelfs kanker ontstaan."