Overlast

Gluren naar dure auto's: gemeente Laren overspoeld met carspotters

24 augustus 2020 15:35 Aangepast: 24 augustus 2020 18:01
Pieter Schoonderbeek oprichter hartvoorauto’s.nl Beeld © EditieNL

In de meest welgestelde gemeente van Nederland verzamelen autospotters zich massaal om naar peperdure Lamborghini's en Ferrari's te kijken. En de eigenaren van die bolides rijden maar wát graag rondjes in Laren. De gemeente is minder blij met al die brullende motoren.

Om de overlast van de gehorige motoren wat te verminderen, heeft gemeente Laren maatregelen getroffen. Met spandoeken langs de weg vraagt ze eigenaren van supercars het beschaafd te houden. Als ze dat niet doen, wordt hun kenteken geregistreerd en krijgen ze na één waarschuwing een boete van maar liefst 390 euro. Inmiddels heeft de gemeente 63 waarschuwingsbrieven verstuurd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Uit het IJ opgeviste Ferrari blijkt te zijn gestolen: 'Gaat naar de sloop'

De Brink in Laren is dé plek om auto's te zien en gezien te worden. Weet ook Pieter Schoonderbeek, oprichter van hartvoorautos.nl. De site is ontstaan door alle autospotters in Laren. De Facebook-pagina van Hart voor Auto's - Carparazzi heeft bijna 50.000 Nederlandse autospotters die hun mooiste kiekjes delen.

Het is namelijk een behoorlijke kunst om een bolide te vinden die nog niemand heeft gezien. Het draait allemaal om de exclusiviteit van de auto. "Iets zien wat een ander nog niet heeft gezien. Dat geeft een adrenalinekick", vertelt Schoonderbeek aan EditieNL.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tweedehands elektrische auto kopen? Let hier op

Voor de grootste autoliefhebbers is het niet alleen prijsschieten op De Brink in Laren. Er zijn nog veel meer plekken waar ze hun hart op kunnen halen. Ook de PC Hooftstraat in Amsterdam, De Coolsingel en De Meent in Rotterdam en Het Vrijthof in Maastricht zijn erg in trek onder de doelgroep.

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Getest: deze e-scooter vouwt zichzelf automatisch in en uit

Inmiddels is Schoonderbeek zelf eigenaar van een zogenaamde supercar. Met zijn Porsche 911 rijdt hij nu over De Brink in Laren, waar hij vroeger zelf auto's stond te spotten. En hij vindt het heerlijk: "Voor de eigenaren van auto's is het fijn want hun ego wordt gestreeld. Je hebt iets wat een ander niet heeft."

Dat snapt Lars Jansson maar al te goed. Hij heeft sinds vorige week een oude Datsun en is meteen op een plek rond gaan rijden waar veel supercarspotters zijn. "In Rotterdam zijn we geweest, bij De Meent." Hij vond het fantastisch om zijn auto te tonen. "Hij is heel uniek. En juist die unieke auto's worden door de jongens gespot en gedeeld op Facebookpagina's."

Gemeente Laren laat in een reactie aan EditieNL weten niet tegen de mooie auto's en autospotters te zijn. Wel wil ze iedereen wijzen op de gevaarlijke situaties die kunnen ontstaan. Geluidsoverlast wordt aangepakt door extra handhavers naar de Brink te sturen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore