Ga naar de inhoud
Achterhoek

Wildlife spotten in Winterswijk: op safari in Nederland

Charlie en Johan op safari Beeld © EditieNL

De Big 5 ontdekken in Afrika zit er dit jaar niet in. Maar wie weet kun je wel vijf biggen spotten op de Veluwe? Of op safari in Winterwijk. Editie NL gaat op excursie in de Achterhoek.

We doen dat met Charlie Witlox, een Nederlandse safari-expert die al ruim zes jaar in Kenia woont. "Het begon allemaal met een stage. Ik ging toen met een paar vrienden een tijd op safari. Ik vond het gewoon allemaal zo vet dat ik dacht: hier wil ik mijn leven van maken. Ik ben toen safari's gaan organiseren als bijbaan en nu heb ik meerdere reisbureaus in Afrika."

Snorkelen
Lees ook:
Snorkelen in Nederland: wat valt er te zien?

Hij gaat met Editie NL mee naar de Achterhoek. Daar neemt boswachter John ter Horst ons mee op avontuur. "We hebben hier de grootste reeën-dichtheid van heel Nederland. Veel mensen weten niet wat een ree is,. Ze denken dat het een soort klein hert is. Maar het is echt iets anders."

All-inclusive
Lees ook:
All-inclusive vakantie in Nederland: is het de moeite waard?

Verder verwacht Ter Horst dat we hazen, oehoes en andere vogels tegenkomen. Witlox kan niet wachten. "Als je zo lang in het buitenland woont, dan heb je altijd wel een beetje heimwee. En toen dacht ik ook wel: ik heb zo'n zin om Nederland te ontdekken. Laatst ben ik met mijn moeder vogels gaan spotten en dat vond ik ook heel tof."

Tijdens de safari in Winterswijk wordt Witlox getrakteerd op een aantal reeën – zelfs een moeder met kalf –en een paar hazen. Ook de zonsondergang doet niet onder voor een Afrikaanse zonsondergang. Bekijk hieronder hoe hij het ervaart.

Bekijk hier de video:

02:14