Onder de carport

Niet thuis? Wehkamp levert je pakketje nu 'op een afgesproken plaats rond het huis'

17 augustus 2020 16:28 Aangepast: 17 augustus 2020 17:40
Veel mensen kiezen ervoor om het pakketje onder de carport te laten zetten Beeld © DHL

Pakketbezorgers staan vaak voor een dichte deur. Om een extra rit of belletje bij de buren te voorkomen hebben Wehkamp en DHL een nieuw concept: voortaan kunnen klanten online een locatie rondom het huis doorgeven waar de bezorger het pakket mag achterlaten. 

Wie iets bestelt bij Wehkamp, krijgt zoals gewoonlijk een bevestigingsmail met daarin de track & trace-code van het pakket en de datum en het tijdstip waarop de bezorger langskomt. Nieuw aan die mail is dat de klant voortaan kan aangeven dat de bezorger het pakketje mag neerzetten op een plek rondom het huis – bijvoorbeeld achter de auto of onder een struikje. 

Briefje op deur

"Het is eigenlijk wat veel mensen nu al doen met een briefje op de deur. 'Schuif maar onder de carport', schrijven ze bijvoorbeeld", zegt persvoorlichter Jennita van Herrikhuijzen van Wehkamp tegen Editie NL. "Op die behoefte spelen we in."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Is je pakketje van AliExpress nog niet bezorgd? Misschien ligt het op deze hoop

De afgelopen periode is de dienst rondom Zwolle en Maarssen getest. "Mensen reageerden erg positief, dus we hebben besloten het concept landelijk uit te rollen." Vooral de carport en de garage bleken populaire plekken.

Zelf nadenken

Van Herrikhuijzen benadrukt dat het aan de klant zelf is om te kiezen voor een veilige plek. "Het spreekt voor zich dat je goed moet nadenken over de locatie. Ook is deze optie niet voor elk pakketje even geschikt. Een waardevol pakje zou ik zelf niet onbewaakt achter willen laten."

De bezorger checkt ter plaatse altijd nog of de afgesproken plek droog en niet zichtbaar is vanaf de straat. Ook controleert hij of het pakket wel op de aangewezen plek past. Dat is maar goed ook, anders krijg je misschien taferelen zoals in het filmpje hieronder.

Let wel: de nieuwe bezorgoptie geldt bij Wehkamp alleen voor de kleinere pakketten. De grote pakketten worden bezorgd via Dynalogic.

Niet alleen bij Wehkamp

Vanaf half augustus is deze manier van bezorgen mogelijk in specifieke postcodegebieden in alle provincies. DHL gaat de proef ook uitbreiden met andere webwinkels zoals G-Star, HEMA, Just Brands (van PME Legend, Vanguard, Cast Iron), Zalando en Zooplus.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore