Vakantie in eigen land

All-inclusive vakantie in Nederland: is het de moeite waard?

17 augustus 2020 14:43 Aangepast: 17 augustus 2020 15:39
Sharon en Surendel Janzen testen hoe het is om all-inclusive op vakantie te gaan in Nederland Beeld © Editie NL

Luier jij normaal gesproken elke zomer in een all-inclusive resort in Egypte of Turkije, maar moet je het dit jaar vanwege de coronacrisis dichter bij huis zoeken? Ook in Nederland zijn all-inclusive vakantieoorden waar je helemaal zen kunt worden. Maar kunnen die het buitenland wel evenaren?

Omdat veel mensen dit jaar in eigen land op vakantie gaan, komen verschillende vakantieaanbieders dit jaar met all-inclusive vakanties in Nederland.  Zo kun je bij Corendon een geheel verzorgd weekje aan de Costa Holanda boeken en kun je via TUI all-inclusive genieten van een vakantie in Assen.

All-inclusive alternatief

"We waren op zoek naar alternatieven, want mensen konden niet op reis. Corendon staat bekend om het all-inclusive aanbod; mensen vinden dat fijn, want ze hebben geen onverwachte kosten. We moesten dus iets doen voor die mensen", vertelt marketingdirecteur Martin de Boer van Corendon aan Editie NL.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Snorkelen in Nederland: wat valt er te zien?

Daarom heeft de vakantieaanbieder zijn hotel in Badhoevedorp – op een steenworp afstand van Amsterdam en Zandvoort – omgetoverd tot all-inclusive accommodatie. "De vergaderzaal is omgebouwd tot restaurant, er is een bioscoop, een plek met games et cetera. Gasten kunnen met een shuttle naar onze eigen strandtent. Ze worden voor de deur afgezet.

Kosten

Gemiddeld kost het verblijf het hotel in Badhoevedorp zo'n honderd euro per persoon per nacht. Dat is inclusief ontbijt, lunch, diner, activiteiten, wijn en bier. Voor cocktails betaal je extra.

Die prijs komt overeen met een een 8-daagse vakantie – inclusief vlucht – in het buitenland. Volgens de VakantieDiscounter kost dat je gemiddeld 700 euro per persoon. Griekenland, Spanje en Turkije zijn het meest in trek bij de Nederlanders.

Een lopend buffet mag natuurlijk niet ontbreken Een lopend buffet mag natuurlijk niet ontbreken

Volgens Corendon komt zo'n all-inclusive vakantie in eigen land als de zon schijnt best in de buurt van wat mensen gewend zijn van Turkije. "De zee is wat minder blauw, maar mensen zijn blij zijn met het alternatief. Ze hebben ook een ander verwachtingspatroon en blijven minder lang – gemiddeld een dag of vier."

Na de zomer

De Boer verwacht dat het concept ook na deze zomer zal blijven bestaan. "We hebben al plannen voor de nazomer. We willen ons blijven focussen op de Nederlandse markt. Zo zijn we van plan om excursiereizen mogelijk te maken naar Amsterdam, Zandvoort en Volendam. Ook hebben we een hal die we willen omtoveren tot muziekhal. Alles natuurlijk met de anderhalve meter in acht nemend."

Ook voor kinderen is er vermaak in het hotel Ook voor kinderen is er vermaak in het hotel

De test

Sharon en Surendel Janzen – fervent all-inclusive vakantiegangers – mochten voor Editie NL op vakantie in het Corendon-hotel. Hun oordeel zie je in de video hieronder.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore