Prijsvraag verkeerd ingevuld

Bob won een prijs en moet nu optreden in de Ziggo Dome: 'Ik kan totaal niet zingen'

11 augustus 2020 15:26 Aangepast: 11 augustus 2020 18:00
Bob vulde een prijsvraag per ongeluk verkeerd in Beeld © Eigen foto

Hij dacht mee te doen aan een prijsvraag om gratis naar de bioscoop te mogen, maar dat liep anders. Bob Verkade vinkte per ongeluk de verkeerde optie aan en heeft een eigen concert voor vrienden en familie in de Ziggo Dome gewonnen. Hij kan alleen niet zingen. "Van mijn stem word je niet vrolijk."

Morgenavond is het zover. Dan staat Bob (25) uit Delft op het podium waar eerder wereldsterren als Beyoncé, Madonna, Red Hot Chili Peppers en Michael Bublé schitterden.

Bucketlist

Hij won de prijs bij Radio 538, die tijdens de coronacrisis bucketlistwensen van luisteraars laat uitkomen. In de app kunnen mensen een activiteit naar wens aanvinken, zoals een kijkje achter de schermen nemen bij het Nederlands Elftal, een avond non-stop in de achtbaan bij Walibi of een hele dag films kijken in een lege bioscoop.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ook zaaltickets te koop voor virtuele Ziggo Dome-concerten

Leuke actie, vond Bob. Hij gaf zich op voor de bioscoop. Althans, dat dacht hij. "Ineens werd ik gebeld door de radiozender. Blijk ik een eigen concert te hebben gewonnen. Ik mag vijftig mensen uitnodigen om voor op te treden in de Ziggo Dome", vertelt Bob aan Editie NL. "Ik heb blijkbaar het verkeerde aangevinkt."

Zangkunsten

Onder het motto 'dit maak je maar één keer mee' heeft hij besloten de prijs aan te nemen. Morgenmiddag heeft hij de Ziggo Dome tot zijn beschikking. "Ik kan alleen totaal niet zingen. Als schilder zing ik weleens mee met de radio, maar dat probeer ik altijd zachtjes te doen. Van mijn stem word je niet vrolijk."

Bob heeft het voor elkaar gekregen dat hij slechts een nummer hoeft te zingen. "Het wordt Zij Weet Het van Tino Martin. Die kan ik van voor tot achter meezingen, dus dat leek me het makkelijkst. Ik ga gewoon staan en laat het over me heenkomen. Met de mogelijkheid dat ik er de rest van mijn leven mee geconfronteerd zal worden."

Pre-huwelijksparty

Verder heeft hij besloten er een pre-party voor zijn bruiloft van te maken. "Mijn vriendin en ik geven 28 mei een groot huwelijksfeest. Dat is later dan gepland, vanwege de coronamaatregelen. Het leek ons leuk om op deze manier toch alvast de liefde te vieren met onze vrienden en familie. We gaan ter plekke bekendmaken wie onze getuigen zijn. Ik ben dankbaar dat we dat op deze bijzondere manier kunnen doen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore