Heldendaad

Een van de vier kittens uit buik van dode kat nog in leven: 'Hawaïaanse naam gegeven'

11 augustus 2020 10:32 Aangepast: 11 augustus 2020 12:58
Het zwart-witte katje is inmiddels op geboortegewicht Beeld © Wendy van der Steen

Een van de vier kittens die vorige week uit de baarmoeder van een overleden kat in Utrecht zijn bevrijd, is nog in leven. Redder Lieke Elberse heeft het katje de Hawaïaanse naam Laki gegeven.

Vorige week verrichte dierenartsassistent Lieke (22) een heldendaad. Ze zag een dode kat in de berm liggen waar de ingewanden naast lagen. Toen ze ontdekte dat de baarmoeder bewoog, heeft ze die met haar nagels opengesneden en vier katjes bevrijd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lieke bevrijdde vier kittens uit de buik van een dode kat op straat

Een van de kittens was al direct overleden, de overige drie waren nog in leven. Zij zijn opgevangen door Wendy van der Steen, die vaker weeskittens opvangt. Helaas hebben twee van de drie katjes het niet gered. "Waarschijnlijk waren ze te zwak omdat ze geen moedermelk hebben kunnen krijgen", vertelt Lieke, die nog dagelijks contact heeft met Wendy, aan Editie NL.

Meisje

Met de enige overlevende, een zwart-wit gevlekte kat, gaat het goed. "Die is nu op geboortegewicht. Het is waarschijnlijk een meisje", vertelt Lieke opgewekt. "Maar dat ze nog leeft betekent niet dat het sowieso goedkomt. Ze heeft nog een lange weg te gaan."

Wendy heeft Lieke gevraagd om een naam voor de kitten te bedenken. "Ik heb hem Laki van 't Rijnsoever genoemd", vertelt ze. "Laki is Hawaïaans voor 'geluk', dat leek me wel toepasselijk. En Rijnsoever is de locatie waar ik haar heb gevonden."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore