150.000 euro

Wonen op 42 meter hoogte: watertoren Leerdam staat te koop

10 augustus 2020 15:13 Aangepast: 10 augustus 2020 16:28
Beeld © De Landerije Makelaars.

Ben jij op zoek naar iets anders dan een doorsnee rijtjeshuis? Dan staat jouw droom wellicht in het Utrechtse Leerdam. De watertoren van de stad, gebouwd in 1929, staat te koop voor 150.000 euro.

"De telefoon staat roodgloeiend, de mailbox stroomt over", zegt makelaar Gernant Temminck tegen Editie NL. "Mensen zien de geweldige foto's en de prijs en denken: daar wil ik wonen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Huis te koop: een drijvende vuurtoren

Maar hoe aantrekkelijk de prijs ook lijkt, je zult nog behoorlijk wat geld bij moeten leggen voordat je er uiteindelijk fijn woont. "Ik schat dat je nog een half miljoen tot een miljoen kwijt bent om de toren af te maken."

Temminck vergelijkt de toren met een hol potlood. "Er moeten extra vloeren in, de buitenkant moet gevoegd worden en als je niet elke dag 42 meter omhoog wil lopen, moet je een lift bouwen. Het is bouwkundig gezien een hele investering. En dan moet je het nog naar je eigen smaak inrichten."

360 graden terras

De makelaar zoekt de komende tijd naar geschikte kandidaten. "We zijn gespecialiseerd in monumenten en erfgoed. We willen een koper die met een mooi herontwikkelingsplan komt, zodat de toren in al haar waarde bewaard blijft."

De gelukkige eigenaar beschikt uiteindelijk over een dakterras, waarop je bij mooi weer uitkijkt op Rotterdam en Utrecht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore