Berlijn

Naakte man rent achter wild zwijn aan dat er met zijn laptop vandoor gaat

07 augustus 2020 16:54 Aangepast: 07 augustus 2020 18:26
De man hoopt zijn laptop terug te krijgen Beeld © Facebook Adele Landauer

Hilarische beelden uit het Grunewald in Berlijn. Daarop is te zien hoe een naakte man achter wild zwijn aan rent. In zijn bek heeft hij een plastic tas met daarin de laptop van de man.

De naaktrecreant deed er alles aan om zijn tas terug te krijgen. "Hij gaf alles, zelfs in adamskostuum", schrijft Adele Landauer, die het spektakel deze week van een afstandje aanschouwde. Ze heeft met de man in kwestie gesproken en toestemming gekregen de beelden op Facebook te zetten. "Hij lachte hard toen ik de foto's liet zien."

Konikpaarden

Ook in Nederland kregen bezoekers in de natuur deze week bezoek van wilde dieren. Op het Nijmeegse Waalstrand kwamen konikpaarden langs terwijl mensen er lagen te zonnen. De dieren omzeilden afzettingen en joegen de zonaanbidders weg. Een bezoeker van het strand werd zelfs door een paard gebeten.

Volgens Roeland Vermeulen van FREE Nature kunnen de paarden agressief gedrag vertonen omdat ze gevoerd worden door mensen: "De wilde paarden gaan mensen daardoor associëren met iets lekkers. Dan kunnen ze opdringerig worden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Konikpaarden afgemaakt na bijtincidenten: 'Door mensen agressief geworden'

"We plaatsen borden om mensen te waarschuwen om afstand te houden en de leefgebieden van de paarden niet te doorkruisen, maar het gaat wel eens mis. Dan moeten we de dieren verwijderen. Of in het ergste geval, zoals er in Limburg is gebeurd, moeten de dieren worden afgemaakt." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore