Verkoeling gezocht

Nederlanders zoeken massaal naar kajakken en opblaasboten

07 augustus 2020 11:31 Aangepast: 10 augustus 2020 12:07
Naar kajakken werd online drie keer zo veel gezocht als in 2019 Beeld © ANP

Veel mensen vieren vanwege de coronacrisis vakantie in eigen land. Nu het ook nog eens tropisch warm is, zijn Nederlanders op zoek naar verkoeling. Online wordt er dit jaar veel gezocht naar opblaasboten en kajakken.

Varen en kajakken is een stuk populairder dan de afgelopen jaren, zo blijkt uit cijfers van webshop Beslist.nl. Ten opzichte van vorig jaar werden opblaasboten dubbel zo vaak gezocht. Het aantal zoektochten naar kajakken is zelfs verdrievoudigd. Ook andere soorten boten doen het goed.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bootje varen? Ook daar worden de coronaregels gehandhaafd

De coronacrisis lijkt de verklaring te zijn voor onze zoektocht naar boten. Het is deze zomer namelijk niet warmer dan vorig jaar. De gemiddelde temperatuur in 2019 (juni t/m begin augustus) was één graad hoger dan dezelfde periode in 2020.

"Dat categorieën zoals boten, airco’s en ventilatoren pieken met een hittegolf is een vanzelfsprekend feit. Dit jaar zijn er echter uitzonderlijke verschuivingen", aldus Beslist.nl.

Huren

Maar niet iedereen is uit op de aanschaf van een eigen boot. Ook de zoekterm 'boot huren' wordt veel gebruikt. Die is verdrievoudigd ten opzichte van 2019 en werd de afgelopen vijf jaar nog nooit zo vaak gebruikt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore