Anderhalvemetersamenleving

Afstand houden? Deze supermarkt heeft karretjes met fietsbellen

06 augustus 2020 14:10
Zo zien de karren er sinds dinsdag uit Beeld © Eric Ruben

Hoewel de anderhalvemeterregel nog steeds van kracht is, lukt het niet in alle winkels om voldoende afstand te bewaren. Om klanten daarop te wijzen heeft supermarkt Coop in het Zeeuwse dorp Hoek nu fietsbellen op de winkelkarretjes geplaatst.

Supermarkteigenaar Eric Ruben zocht een positieve manier om zijn klanten te wijzen op de afstandsregels. Daarom heeft hij bij de fietsenwinkel in de buurt dertig fietsbellen gehaald en op winkelwagens geplaatst. "Dit is leuker dan politieagentje spelen", zegt hij tegen Editie NL.

Kinderen

Of de winkel sindsdien niet één grote chaos is? "Het valt me alles mee. Alleen als er veel kinderen in de winkel zijn is er een kakofonie aan belgeluiden."

Ruben benadrukt dat de actie vooral als grapje bedoeld is. "De meeste klanten kunnen er wel om lachen. Maar er zijn ook klanten die er niks aan vinden."

Tijdelijk

Zij hoeven zich echter geen zorgen te maken: Ruben denkt niet dat de bellen er definitief op blijven zitten. "Er worden er vast een aantal gesloopt en gejat. Bovendien verwacht ik dat we er over een paar dagen zelf ook wel klaar mee zijn. Dan halen we ze er gewoon weer af."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

1,5 meter afstand steeds lastiger, vooral in supermarkt en op werk

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore