Ruim duizend tips

Zoektocht Mazda 3: wat kunnen de auto-onderdelen ons vertellen?

06 augustus 2020 14:38 Aangepast: 06 augustus 2020 14:47
De gevonden auto-onderdelen Beeld © Politie

De politie gaf gisteren beelden vrij van de Mazda 3 en een aantal onderdeeltjes die mogelijk te maken hebben met de fatale aanrijding van het Markense meisje Tamar. Kunnen autokenners helpen die onderdelen te identificeren en zo de juiste auto te vinden?

Tamar werd op 25 juli 's nachts dood gevonden langs de Zeedijk in Zuiderwoude. De politie maakte gisteren beelden openbaar van de Mazda 3 die in de nacht van het ongeval op een parkeerplaats in de buurt is gezien. Er zijn sinds gistermiddag al ruim duizend tips binnengekomen.

Dopje van bumper

Ook toonde de politie beelden van een zwart dopje en twee stukjes witte kunststof met een groen en een rood streepje. Die werden gevonden in de berm waar Tamar werd aangetroffen. Na tips is nu bekend dat het zwarte 'dopje' een clip is om kunststof onderdelen te bevestigen, bijvoorbeeld bumpers.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ruim duizend tips over grijze Mazda in zaak doodgereden Tamar

Autojournalist Werner Budding had het zwarte dopje ook herkend. "Die zijn inderdaad van een bumper afkomstig", zegt Budding tegen EditieNL. "Deze onderdelen worden bij meer merken ingezet." En dat maakt het lastig om hierdoor een auto te traceren.

Schade

Het gaat volgens de politie om een grijze Mazda 3 hatchback die vermoedelijk is gebouwd tussen 2010 en 2014, met witte kentekenplaten. Dat maakt de zoektocht volgens Budding lastig. "De Mazda 3 komt niet zo heel veel voor, maar het is lastig dat het een buitenlands kenteken betreft."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Moeder doodgereden Tamar (14): 'Ze is achtergelaten als een beest'

De schade aan de auto vertelt waarschijnlijk het meest over het ongeval. "Aan de schade kun je de kracht van de impact zien", legt Budding uit. Maar dan moet die auto dus wel eerst gevonden worden.

De politie is daarom op zoek naar mensen die de auto voor, op of kort na 25 juli hebben gezien in Marken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore