Buienradar

Tropische week voor de boeg, mogelijk met hittegolf

03 augustus 2020 13:28 Aangepast: 03 augustus 2020 13:30
Beeld © ANP

Vandaag zou je het misschien niet denken, maar we kunnen ons opmaken voor een tropische week. Vanaf woensdag wordt het volop zomer in Nederland, met mogelijk zelfs een landelijke hittegolf.

"De kans dat we een landelijke hittegolf krijgen is op dit moment 60 procent", zegt Magdel Erasmus van Buienradar tegen Editie NL. Voor zo'n landelijke hittegolf moet het in De Bilt vijf dagen op rij meer dan 25 graden zijn, waarvan drie dagen boven de tropische grens van 30 graden uitkomen.

Vanaf woensdag wordt het al zomers warm en stijgt het kwik naar zo'n 26 graden. Vanaf donderdag wordt het tropisch met maxima tussen de 30 en 32 graden. In het zuidoosten wordt het op vrijdag en zaterdag zelfs 35 à 36 graden.

Zondag is doorslaggevend

Of we een hittegolf krijgen, hangt vooral af van de zondag. "Het lijkt momenteel zomers warm te worden, met zo'n 27 graden in De Bilt, maar we zitten op de grens van koele en warme lucht."

Hittegolf of niet, het wordt in ieder geval warm en zonnig. "Op dit moment lijkt het erop dat dat sowieso tot en met zaterdag het geval is.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore