Ga naar de inhoud
Uniek & Romantiek

Jeroen (25) wil een vriendin en start 'First Dates' voor mensen met beperking

Jeroen hoopt snel een leuke vriendin te vinden Beeld © Eigen foto

Jeroen (25) uit het Brabantse Handel is een sociaal dier. Hij houdt van uitgaan en hangt graag rond in de voetbalkantine. Het enige wat in zijn leven nog ontbreekt is een leuke relatie. Daarom start hij samen met zijn moeder en zus een datingbureau voor mensen met een beperking. 

Jeroen van den Bosch wil dolgraag een vriendin, maar vanwege zijn beperking valt het niet mee om een leuke vrouw te vinden. "Je komt in het dagelijks leven niet zomaar iemand tegen. Ik heb veel contacten, maar weinig met een beperking", vertelt hij aan Editie NL.

First Dates

Daarom start hij het datingconcept Uniek & Romantiek. "Ik kijk zelf vaak het tv-programma First Dates en het leek me leuk om zoiets zelf te kunnen doen", zegt Jeroen. 

Sterre
Lees ook:
Sterre (19) heeft syndroom van Down én een vast contract

Iedereen met een beperking mag zich opgeven. "Het concept is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar de liefde, maar die met reguliere dating niet verder komt", vertelt Jeroens moeder Franca. "Of je nu blind of doof bent of een andere beperking hebt, dat maakt niet uit. Iedereen is welkom."

Zonder camera

Franca en haar dochter Steffie houden een lijst bij met de aanmeldingen en maken de matches. De dates bestaan uit een viergangenmenu - dat kan zowel lunch als diner zijn - en vinden plaats in Brownies&DownieS in Veghel, een restaurant waar Jeroen zelf ook werkt. Er is geen camera aanwezig.

"In eerste instantie zullen we beginnen met het koppelen van mensen in deze regio, maar als het enthousiasme heel groot blijkt kunnen we in de toekomst ook dates op andere locaties organiseren."

Droomvrouw

Jeroen hoopt een vriendin te vinden met een leuke en lieve uitstraling. "Of ze blond of bruin haar heeft maakt me niet uit. Maar ze moet wel van uitgaan houden en goed kunnen praten. En het liefst een beetje zorgzaam zijn", zegt hij.

Tóch
Lees ook:
Tóch een succes: eerste First Dates-baby is onderweg

Moeder Franca vult aan: "Jeroen is heel zorgzaam. Hij geeft veel liefde en wil zelf ook graag veel liefde ontvangen. Hij is ontzettend galant en romantisch. Ook heeft hij veel humor en is hij heel open en spontaan. Communicatief is hij heel vaardig en hij heeft hier in het dorp veel vrienden. Hij praat graag over zijn gevoelens en wil echt een diepgaande relatie. Niet iets oppervlakkigs."

Daarnaast vindt hij het belangrijk dat ze er verzorgd en leuk uitziet. "Jeroen houdt van iemand die netjes is, zowel qua uiterlijk als in huis. Hij houdt niet van rommel", aldus Franca.

Op zichzelf wonen

In mei gaat Jeroen op zichzelf wonen - al hoopt hij stiekem dat hij daar niet lang in zijn eentje blijft. "Hopelijk is er iemand die bij me wil komen intrekken."