Pride

Hele buurt hangt regenboogvlag uit na bekogeling met eieren

31 juli 2020 14:28 Aangepast: 31 juli 2020 16:05
Beeld © Privéfoto

Tommy (32) en Lennaert (32) uit Amsterdam-Oost hingen afgelopen weekend een regenboogvlag aan hun balkonrand. Nadat de vlag twee keer bekogeld werd met eieren, hingen ze er nog eens een tweede vlag naast. En zij niet alleen: de buurt was zo verontwaardigd over de bekogeling, dat inmiddels 25 vlaggen de wijk kleuren.

Omdat Pride dit jaar stilletjes voorbij lijkt te gaan, gaven de mannen met hun vlag gehoor aan de oproep om een regenboogvlag op te hangen en zo de zichtbaarheid te vergroten. Die vlag werd bekogeld, maar Tommy en Lennaert peinsden er niet over om hem weg te halen. Ze hingen nog een vlag op en veel buren volgden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Regenboogvlag van Lennaert en Tommy twee keer bekogeld met eieren

"Buurtbewoners hadden gelezen wat er was gebeurd en in de buurtapp nam iemand het initiatief om meer regenboogvlaggen op te hangen", vertelt Lennaert aan Editie NL. "Daar werd door heel veel mensen enthousiast op gereageerd en nu hangen er 25 vlaggen in het complex."

'Hartverwarmend'

"Dit is echt ontzettend lief. De buren deelden onze verbazing over wat er was gebeurd. Het is zonde dat er iets negatiefs is gebeurd, maar als je dit dan ziet, is het extra mooi. We voelen ons er heel erg door gesteund."

Ook op straat en social media spreken mensen het stel aan. "Veel hebben na het lezen van ons verhaal ook de vlag uitgehangen."

Alle Kleuren Oost, een burgerinitiatief dat probeert verbinding tussen alle bewoners van de wijk te creëren, heeft na het verhaal van Tommy en Lennaert ook opgeroepen om de vlag te laten wapperen. "We zien nu ook in andere wijken heel veel regenboogkleuren. Dat is hartverwarmend."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore