Ga naar de inhoud
Vakantie

Iris en Corné gaan door alle straten van Monopoly fietsen

Beeld © Privéfoto

Dorpsstraat, Brink, Steenstraat, Ketelstraat, Velperplein, Barteljorisstraat, Zijlweg, Houtstraat, Neude, Biltstraat, Vreeburg, A-Kerkhof, Groote Markt, Heerestraat, Spui, Plein, Lange Poten, Hofplein, Blaak, Coolsingel, Leidsestraat en de Kalverstraat: Iris en Corné gaan er naartoe. Op de fiets.

Zaterdag vertrekken Corné Donderwinkel (22) en zijn vriendin Iris Domhof (18) vanuit het Gelderse Zieuwent op hun toer over het monopolybord. "Het was het idee van Iris", zegt Corné tegen Editie NL.

"Eigenlijk wilden we naar het buitenland gaan, maar door corona leek ons dat geen goed plan. We hebben vroeger veel Monopoly gespeeld en tijdens de lockdown ook. Zo kwamen we op het idee."

723 kilometer

In totaal willen ze alle 22 straten in zo'n 12 dagen aandoen. 723 kilometer op een gewone fiets. "Die van mij is wel een beetje krakkemikkig, dus daar moet nog aan gesleuteld worden", lacht Corné.

Waar ze onderweg slapen, dat weten ze nog niet. "Het voornaamste doel is alle straten te bereiken, de rest ligt nog open."

Ons Dorp

En Ons Dorp, met de Dorpsstraat en Brink, dan? Die plaats bestaat helemaal niet. "We zijn erachter gekomen dat je op Texel zowel de Dorpsstraat als Brink hebt. Dat vonden we goed genoeg en het is een leuke tussenbestemming."

De twee hopen de gevangenis over te slaan. "Tenzij we alles met monopolygeld betalen, dan zou dat nog kunnen." Bij elke straat nemen ze een selfie, die ze uiteindelijk op hun eigen monopolybord plakken.