Pride Week

Regenboogvlag van Lennaert en Tommy twee keer bekogeld met eieren

28 juli 2020 12:30
De tweede vlag hangt inmiddels. Beeld © Privéfoto

Geen grote evenementen, weinig demonstraties en geen botenparade door de grachten: Pride is dit jaar een stuk minder zichtbaar dan andere jaren. Daarom besloten Tommy (32) en Lennaert (32) uit Amsterdam-Oost om een regenboogvlag aan hun balkonrand te hangen. De vlag is sinds vrijdag al twee keer bekogeld met eieren.

"We vonden het toch belangrijk om de regenboog deze week te laten zien. Verschillende organisaties hebben daartoe opgeroepen en daar wilden we graag aan meedoen", vertelt Lennaert aan Editie NL.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amsterdams homostel opnieuw aangevallen: 'In een hel beland'

"We dachten: we hangen de regenboogvlag aan het balkon, die wappert daar een week en dan zijn we klaar." Maar dat liep anders. Vrijdagavond heeft het stel de vlag opgehangen, de volgende ochtend vonden ze eierschillen op het terras.

Tweede vlag

"Dat vonden we gek, maar we hebben er in eerste instantie niet echt iets achter gezocht." Maar gisterochtend was het weer raak. "Nu lagen er meer schillen. We hebben nog nooit problemen met de buren gehad, dus we gaan uit van een verband."

De vlag weghalen, was voor de mannen geen optie. "Dat is het laatste dat je deze week moet doen." En dus hangt er sinds gisteren een tweede vlag bij. Vannacht is het rustig gebleven.

Aangifte

Het stel voelt zich niet bedreigd en zegt zich nog nooit onveilig gevoeld te hebben in de hoofdstad. "We willen ons verhaal dan ook niet delen omdat we slachtoffer zijn, maar vooral om aandacht te vragen voor het feit dat dit anno 2020 nog gebeurt. Dat iemand echt de moeite neemt om 's avonds eieren naar boven te gooien."

Het stel heeft zojuist aangifte gedaan. "Niet voor onszelf, maar zodat dit incident mee wordt genomen in de statistieken. Dat is belangrijk." Of het een smet is op de Pride Week? "Zeker niet."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Homoacceptatie in Nederland: 'LHBTI'ers kunnen fijn leven zolang ze 'normaal' doen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore