Euthanasie

Zieke en verwaarloosde honden, katten en vogels in beslag genomen in Echt-Susteren

28 juli 2020 11:56
Beeld © Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming

Inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming hebben in het Limburgse gemeente Echt-Susteren 28 honden, 4 katten en verschillende vogels in beslag genomen. De dieren waren ziek, werden slecht verzorgd en zaten in vervuilde verblijven.

Het was niet de eerste keer dat er op dit adres werd gecontroleerd. "Keer op keer zijn er maatregelen opgelegd om de situatie te verbeteren", laat de Dierenbescherming weten. "Helaas ontdekte de inspecteur bij elke nieuwe controle ook weer nieuwe misstanden of waren eerder gemaakte afspraken niet opgevolgd. Dit keer was de maat vol en zijn de dieren in beslag genomen."

Begin dit jaar kwam er via de politie een melding binnen over niet goed verzorgde honden op dit adres. "Bij de eerste controle leek het mee te vallen, maar er werd ontdekt dat de eigenaar zieke dieren had achtergehouden waardoor de eerste indruk niet bleek te kloppen."

Ontstoken ogen en oren

Een nieuwe uitgebreide controle bracht een vreselijke situatie aan het licht. Een hond met een gebroken poot en honden met een zwaar vervilte vacht en ontstoken ogen en oren, omdat ze niet goed verzorgd werden en in smerige verblijven zaten."

"Er zat een doodzieke kat in huis en de verblijven van de paarden, pony's, kippen en andere vogels waren niet in orde."

Euthanasie

Na onderzoek door een dierenarts bleek dat voor sommige dieren euthanasie de enige optie was. Een kat, twee honden, vier kippen en een paard zijn geëuthanaseerd.

De meeste andere dieren zijn in beslag genomen en worden behandeld. De zaak is overgedragen aan het Openbaar Ministerie. Daar wordt nu gekeken wat er met de dieren gaat gebeuren en wat de gevolgen voor de eigenaar zijn.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore