Dordrecht

Politie bevrijdt achtergelaten peuter uit auto: 'Moeder was winkelen'

27 juli 2020 16:44
Agenten troffen een ontroostbare peuter aan in een auto Beeld © ANP / Politie Dordrecht

Een sneu voorval in een parkeergarage in het centrum van Dordrecht. Daar hebben agenten vandaag een huilende peuter uit een auto bevrijd. Na drie kwartier verscheen de vader van het kind, die de moeder de schuld gaf.

De agenten bezochten de parkeergarage na een melding over een achtergelaten huilend kind in een auto. De peuter bleek erg overstuur. "De agenten hebben met brute kracht een van de ramen – die op een kier stond – naar beneden geduwd, het portier geopend en het kind uit de auto gehaald", vertelt een politiewoordvoerder aan Editie NL.

Ontroostbaar

De agenten hebben geprobeerd het kind te kalmeren, maar hij was ontroostbaar. "Ze hebben een poging gedaan de ouders op te sporen maar ze konden nergens in het politiesysteem het telefoonnummer vinden. Daarom zijn ze bij de auto blijven wachten tot de ouders zouden komen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Baby half uur alleen in auto achtergelaten door moeder: 'Keuzes maken'

Na drie kwartier – precies op het moment dat de agenten het kind maar mee wilden nemen naar het politiebureau – kwam de vader aanrennen met zijn andere zoon. "Hij gaf de schuld aan de moeder, die niet wilde stoppen met winkelen", aldus de woordvoerder.

Gedeelde verantwoordelijkheid

De politie heeft de man erop gewezen dat ouderschap gedeelde verantwoordelijkheid betekent, en dat hij dus zelf ook een aandeel heeft in de schuld. "Hij was ontzettend geschrokken en gaf de indruk dit nooit weer te doen. Toch hebben mijn collega's een zorgformulier opgemaakt zodat andere instanties er nog naar kunnen kijken."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore