Nieuwleusden

Pony 'Frozen' van dochter Kylie Jenner komt uit de stal van Roy

27 juli 2020 15:36 Aangepast: 27 juli 2020 18:29
Frozen heeft een jaar in de stal van Roy Wilten gewoond Beeld © Editie NL

Hij had er al geruchten over gehoord, maar toen Roy Wilten (35) een foto zag op Instagram wist hij het zeker: 'zijn' pony is ingetrokken bij tv-persoonlijkheid Kylie Jenner en rapper Travis Scott. Het Amerikaanse showbizzkoppel gaf het dier cadeau aan hun 2-jarige dochter Stormi.

Ongeveer een jaar woonde de pony in Stal Wilten, een familiebedrijf in Nieuwleusen. "Toen hij hier kwam had hij nog een heel andere, niet zo mooie naam. Ik heb hem Frozen genoemd, omdat hij spierwit is. Daarnaast was die film destijds een grote hit. Verkooptechnisch leek het me dus een goede naam. Ik hoorde dat hij nu nog steeds zo heet."

Bijzonder

Het is volgens Wilten een bijzondere pony. "Frozen is echt uniek. Hij is heel makkelijk in de omgang en voorzichtig. Er zijn veel pony's die lief zijn, maar deze heeft ook nog eens veel talent voor springen en dressuur. Hij is geschikt als kinderpony, maar ook als sportpony. Hij laat alles toe."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kylie Jenner springt uit de ban en geeft dochter paard van 2 ton

Wilten weet naar eigen zeggen voor 'vijfhonderd procent' zeker dat het om zijn oude pony gaat. Hij heeft de pony een paar jaar geleden zelf aan een familie in New York verkocht. "Voordat hij naar Californië is verhuisd, heeft hij in New York nog een ander adres gehad. Pony's worden meestal bereden door kinderen tot acht à negen jaar. Daarna kan een ander kind er weer op rijden."

Stormi

Nu is dus de beurt aan de 2-jarige Stormi. "Ze is nog klein, maar ze kunnen alvast een beetje stappen. Als ze wat groter is kan ze er echt op gaan rijden. Tot die tijd wordt hij daar elke dag getraind. Frozen is op een goed adres terechtgekomen."

Verkoopprijs

Daily Mail schrijft dat Kylie en Travis twee ton betaald zouden hebben voor de pony, maar daar klopt volgens Wilten niets van. "Dat is klinkklare onzin. Ik denk dat het eerder de helft van de helft dat bedrag is geweest. Voor jonge pony's wordt nog weleens veel geld betaald, maar Frozen is inmiddels een jaar of 17."

Volgens Frans Burgers, voorzitter van de Vereniging Sportpaardenhandel Nederland, is de Nederlandse paardenhandel enorm in ontwikkeling. "De export gaat erg goed, al hebben we nu natuurlijk ook last van corona. Maar zowel naar Amerika als naar Groot-Brittannië wordt veel geëxporteerd. Elke week gaan er vrachtwagens vol paarden die kant op."

Goede fokkers

Het succes heeft volgens Burgers te maken met de geografische ligging en de goede fokkers in Nederland. "Het is gemakkelijk voor Amerikanen om hierheen te vliegen. En ze kunnen hier in één dag wel acht verschillende toppaarden bekijken. In Amerika is de paardenfokkerij veel minder ver ontwikkeld. Daar kunnen ze maar twee paarden per dag zien."

Ook België is doet het goed in de paardenfokkerij. "Dat ligt natuurlijk dichtbij."

Meer Amerikaanse sterren

Er zijn volgens Burgers dan ook flink wat bekende namen uit Amerika met paarden uit Nederland en België. "De dochter van Bruce Springsteen heeft paarden gekocht in Nederland. En Bill Gates heeft een manege gekocht voor zijn dochter in België, vlak bij de Nederlandse grens. Dat is op z'n beurt weer fijn voor de paardensport: deze vrouwen zijn vaak bereid veel te investeren."

Op de laatste foto in het Instagram-album van Travis Scott hieronder zie je dochter Stormi op de witte pony.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore