Dik's Dutjes

Kleindochter maakt slapende opa Dik populair op Instagram

27 juli 2020 12:04 Aangepast: 27 juli 2020 12:21
Dik doet elke dag een after dinner-dutje Beeld © Chelsea Breur

Dik Breur houdt wel van een dutje. De 80-jarige Rotterdammer dommelt zo vaak weg, dat zijn kleindochter Chelsea besloot er een Instagrampagina voor op te richten: Dik’s Dutjes.

Het is vaste prik in huize Breur: na het avondeten en een glas wijn gaat Dik tv kijken en valt hij in slaap. "Hij heeft elke dag een after dinner-dip. Meestal terwijl hij naar Bold & the Beautiful kijkt", vertelt kleindochter Chelsea (29) aan Editie NL. 

Fluiten

Tijdens zijn dagelijkse dutje is hij bijna met geen mogelijkheid wakker te krijgen. Het enige wat werkt is fluiten. "Ik kan schreeuwen wat ik wil, maar hij hoort het niet. Vaak staat de tv superhard aan. Hij is een beetje doof. Maar gek genoeg werkt fluiten altijd."

Chelsea en haar opa zijn dikke maatjes Chelsea en haar opa zijn dikke maatjes

Gekke posities

Chelsea woonde jarenlang bij Dik in huis. "Als mijn vrienden over de vloer kwamen vonden ze zijn slaapgewoonten zo hilarisch dat ze vroegen of ik alsjeblieft filmpjes kon sturen", vertelt Chelsea, die nog steeds minimaal drie keer per week bij haar opa over de vloer komt. "Hij slaapt in de gekste houdingen."

Succes

De video's vielen zo goed in de smaak dat Chelsea besloot een Instagramaccount aan te maken. Al vijf jaar lang plaatst ze er sporadisch nieuwe slaapfilmpjes op. Inmiddels heeft de pagina ruim 1.100 volgers.

"Mijn opa is zelfs weleens op straat in Rotterdam herkend. Maar zelf is hij er niet echt van onder de indruk. Hij zegt vaak heel droog: 'Ik sta op internet'. Maar verder weet hij niet echt wat Instagram inhoudt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Janet en Monique gaan op de scootmobiel naar München

Voorlopig blijft ze doorgaan met het posten van de filmpjes. "Soms denk ik erover om meer content met hem te maken, want ook wakker is hij ontzettend grappig. Misschien nemen we in de toekomst wel een keer een vlog of TikTok op."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore