Ga naar de inhoud
Festivalcamping De Wereld

Geen festival, wel op de camping: 'Toch even het sfeertje proeven'

Dit zit er dit jaar helaas niet in Beeld © ANP

Lege blikken bier, verdwaalde slaapzakken – met of zonder iemand erin – en de geur van nat gras en gebakken eieren. Het is hét recept voor een festivalcamping. Maar nu er geen festivals zijn dit jaar is die camping er ook niet. Voor iedereen die tóch dit sfeertje wil is er nu festivalcamping De Wereld.

Het gaat er wel iets minder wild aan toe want volgens organisator Diederick Walther moet het er 's nachts stil zijn. Verder komt festivalcamping De Wereld aardig in de buurt. "Normaal gesproken ben ik betrokken bij de organisatie van festivals als De Zwarte Cross", zegt hij tegen Editie NL. "Toen het aan het begin van de crisis duidelijk werd dat er dit jaar geen festivals zouden zijn, wilde ik toch mensen van dit sfeertje laten proeven."

Dus ging hij samen met leveranciers van festivalsanitair en -decoratie aan de slag. Het resultaat? Een walhalla voor hipsters. "Er zijn hottubs, je kunt er yoga doen op een supplank, er komt een dj en je kunt barbecueën." En dat alles in een feestelijk aangeklede omgeving.

Kinderen

Net als een echt festival toch? Eén minpuntje voor iedereen die verwacht tot diep in de middag zijn of haar roes te kunnen uitslapen. "Het is geen feestcamping want er komen ook gezinnen met kinderen."

Pop-up
Lees ook:
Pop-up campings uit de grond gestampt: 'Luxe glamping'

Toch denkt vrijetijdsdeskundige Goof Lukken van de Hogeschool Breda dat er wel vraag is naar dit soort campings. "'Festivals zijn een manier om even in een andere wereld te stappen, los te komen van het dagelijkse leven en echt even helemaal tot jezelf te komen en te genieten."

Meer dan muziek

Een festival is volgens Lukken veel meer dan alleen maar een plek waar muziekconcerten zijn. "Er zijn meestal activiteiten, zoals spellen, lekker en verschillend eten en het is mooi aangekleed. En die sfeer kun je ook prima creëren op een festivalcamping, ook al zijn er geen festivals."

Wie deze zomer naar een festivalcamping wil kan op de volgende plaatsen terecht:

  •  Durbuy (Ardennen): Dreamville Tomorrowland-camping
  •  Kraggenburg, festivalcamping Kallumaan
  •  Ermerstrand, festivalcamping Tijdloos
  •  Overasselt, festivalcamping De Wereld

Bekijk hier de video:

02:21