Zoetekauw

7-gangen toetjesrestaurant opent deuren: 'Toetje is het hoogtepunt van de maaltijd'

23 juli 2020 13:51 Aangepast: 23 juli 2020 18:13
Het restaurant gaat vandaag open Beeld © EditieNL/Tim koldenhof

Sinds Tim Koldenhof vorige week zijn 7-gangen toetjesrestaurant 'The Dessertclub' aankondigde, staat de telefoon roodgloeiend. Hij krijgt wel duizend aanvragen per dag. Vandaag gaat het restaurant open. Waarom krijgen we geen genoeg van toetjes?

Voor iedereen bij wie het water in de mond loopt bij het idee: pech gehad. Het restaurant is in twee dagen tijd helemaal uitverkocht, het zit tot september al vol. Leuk voor oprichter Tim. "We hebben net een testavond gehad en daar hebben mensen heel positief op gereageerd", zegt hij tegen EditieNL. "Sommigen dachten wel dat ze eerst nog even thuis moesten avondeten. Maar dat hoeft dus niet."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Restaurant met 7 gangen toetjes opent in Apeldoorn

In het Apeldoornse restaurant krijg je zeven gangen toetjes. En dat is niet zeven keer een variant op de dame blanche. "Ik denk dat we die balans heel goed gevonden hebben tussen zoet en hartig. Zo hebben we een oester met komkommer en gin tonic, een groentetuintje en een chocoladesteak gepresenteerd op een barbecue. Het thema is denkend aan Holland. Dus natuurlijk is er ook een kaasplankje."

Een slush puppie van sinaasappel met een parfum van rozenblaadjes. Een slush puppie van sinaasappel met een parfum van rozenblaadjes.

Dame blanche is dooddoener

Een toetje is al lang niet meer alleen een wafel met ijs of een bananasplit. Tot het grote genoegen van Heel Holland Bakt-winnaar Rutger van den Broek. "De dame blanche op de kaart is zo'n dooddoener", zegt hij tegen EditieNL. "Gelukkig besteden restaurants tegenwoordig steeds meer aandacht aan desserts. Duurdere restaurants deden dat al, maar nu zie je het ook in het lagere segment."

Hoofdgerecht? Geef Rutger maar een toetje Hoofdgerecht? Geef Rutger maar een toetje

Volgens Rutger zijn we zo gek op toetjes omdat er vaak veel suiker in zit. "Het is toch een beetje comfortfood. Van kinds af aan ben je gewend om het te eten en dat heeft een aantrekkingskracht op ons. Bovendien zijn zoete desserts heel fijn om na een hartig gerecht te eten."

Hoogtepunt

''Voor mij is het toetje sowieso het hoogtepunt van de maaltijd altijd. Maar ik ben natuurlijk een zoetekauw. Maar het is ook de laatste gang, dus ook de gang die je het meest onthoudt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Portugees spendeert 200 uur aan chocolade Ronaldo

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore