Ga naar de inhoud
Raambeveiliging

Dierenbescherming waarschuwt katteneigenaren: pas op met kiepraam

Beeld © Dierenbescherming

Kat in huis? Pas dan op met je kiepraam. Daarvoor waarschuwt de Dierenbescherming nadat een katje in Emmen vast kwam te zitten tussen zo'n raam. Het dier raakte daarbij gewond.

Een kiepraam op de bovenverdieping van het huis in de wijk Angelslo stond open. Toen het katje probeerde zich ertussen te wurmen, kwam hij klem te zitten. Er was niemand thuis.

'Geluk gehad'

Gelukkig zag iemand het katje hangen, waarna de brandweer werd ingeschakeld om het beestje uit zijn benarde positie te bevrijden. "Hij kwam er helaas niet ongeschonden uit, maar heeft waarschijnlijk wel geluk gehad", schrijft de Dierenbescherming in een bericht op Facebook.

Twee
Lees ook:
Twee katten opgesloten in kattenbak achtergelaten in park

"De kat was zeer beweeglijk, maar had geen kracht meer in zijn achterpootjes." Een röntgenfoto wees uit dat er niets gebroken was.

"Waarschijnlijk zat de bloedtoevoer naar zijn poten knel of heeft de kat een flinke kneuzing opgelopen. Na een nachtje kwam er alweer wat meer beweging in zijn ene achterpootje."

Beveiliging op raam

"Helaas komen we af en toe ook katten tegen waarbij het slecht afloopt." De Dierenbescherming wil iedereen met een kat daarom op het hart drukken om dit soort ramen te beveiligen. De eigenaar van het geredde katje heeft dat ook meteen gedaan.

"Zorg voor raambeveiliging, zoals een rooster. Een handdoek tussen het kiepraam kan ook al iets helpen."