Tekort

Brand doet oproep: lever lege bierkratjes in

22 juli 2020 10:18 Aangepast: 22 juli 2020 11:44
Bierkratten in de brouwerij Beeld © Heineken

Nog een leeg kratje Brand Bier in de keuken staan? Dan roept de Brand Bierbrouwerij in Wijlre je op die in te leveren. Door een hogere verkoop dreigt er een tekort aan kratjes te ontstaan.

De verkoop van het bier is de afgelopen tijd 'fors gestegen', aldus woordvoerder Menno van der Vlist van Heineken, het moederbedrijf van Brand.

"Dat komt door meerdere factoren. Brand heeft dit jaar een prijs gewonnen en daar hebben we veel mee gepromoot. Dat heeft flink geholpen met de verkoop", legt Van der Vlist uit.

Meer thuis drinken

Het speelt ook mee dat er vanwege de coronacrisis anders wordt geconsumeerd. "Er is een verschuiving van horeca naar thuis gegaan. Meer mensen zijn thuis bier gaan drinken. Horeca is nu wel open, maar nog niet zoals het was."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kleine brouwers zijn creatief, maar zullen de coronacrisis niet allemaal overleven

Door de toegenomen verkoop ziet de brouwer nu een tekort aankomen, omdat de kratten niet snel genoeg worden teruggebracht. "We constateren een afname van de terugkomst van de kratten", aldus Van der Vlist. Om te voorkomen dat het bier niet meer geleverd kan worden, is de oproep gedaan.

50.000 extra kratten

Het bedrijf zelf neemt overigens ook maatregelen. Zo zijn er al 50.000 extra kratten besteld om aan de vraag te kunnen voldoen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore