'Te triest'

Klanten verbaasd over levende flamingo's Intratuin Utrecht

20 juli 2020 14:10
Beeld © Twitter | Jeroen Wienen

In de Intratuin in Utrecht leven drie flamingo's. En daar zijn sommige bezoekers nogal verbaasd over. De flamingo's wonen al 30 jaar in het tuincentrum.

"Huh?! Ik was net in Intratuin Utrecht en daar staan dus flamingo's. Levende flamingo's. Op 15 ongelukkige vierkante meters voor een muur geverfd beton en een plastic zeil met een strand erop?!?!?!", schreef Jeroen Wienen gisteren op Twitter.

"Als jullie daadwerkelijk iets om natuur en dier geven kappen jullie natuurlijk heel snel met deze onzin", voegde hij er aan toe. Ook andere Twitteraars uitten hun ongeloof. "Deze dieren kunnen veel beter gehuisvest worden dan dat nu de situatie is" en "te triest" klinkt het onder het bericht.

Een woordvoerder laat aan Editie NL weten dat de flamingo's er inderdaad al dertig jaar leven. Verschillende keren werd er geprotesteerd en in 2009 was er het plan om de vogels naar Dierenpark Amersfoort te verhuizen. Dat ging niet door. Het is volgens hem aan de eigenaar om te bepalen of de flamingo's blijven. 

Dierenbescherming

Op een bord dat bij de dieren staat, valt te lezen dat er goed voor de dieren wordt gezorgd. "Het is voor ons niet mogelijk om naar een ander plekje te verhuizen. De Dierenbescherming en Intratuin hebben met elkaar afgesproken dat als er een van ons dood gaat er daarna wordt gekeken of wij het nog naar ons zin hebben."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore