Te druk

Eenrichtingsverkeer op de Wallen: 'Lokale uitbraak voorkomen'

17 juli 2020 11:49
Beeld © ANP

De Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland neemt extra maatregelen vanwege de toenemende drukte in de binnenstad. Op vrijdag vanaf 18.00 uur en zaterdag vanaf 18.00 uur wordt er op de Wallen eenrichtingsverkeer ingesteld.

"Het bestuur van de veiligheidsregio maakt zich zorgen over een mogelijke toename van Covid-19 besmettingen. In het Wallengebied worden maatregelen genomen om bezoekersstromen beter te beheersen", laat de gemeente weten. 

Sekswerkers mogen sinds 1 juli weer aan de slag. "Sinds de versoepeling van de landelijke coronamaatregelen wordt het steeds drukker in de stad. Dagjesmensen uit Nederland of toeristen uit omringende landen komen weer vaker naar Amsterdam. In delen van de binnenstad houden bezoekers te weinig afstand van elkaar", aldus de gemeente. 

Eenrichtingsverkeer

Om 'een lokale uitbraak van het coronavirus voorkomen' en neemt de stad voor aankomend weekend extra crowd management maatregelen. Voor de rosse buurt betekent dit dat er actief gemonitord wordt. "Veertig hosts en verkeersregelaars begeleiden de bezoekersstromen en kunnen in diverse stegen gaan doseren als dat nodig is."

Op vrijdag vanaf 18.00 uur en zaterdag vanaf 18.00 uur wordt er eenrichtingsverkeer ingesteld. "Als het te druk wordt kan besloten worden stegen tijdelijk af te sluiten voor bezoekers. Bewoners kunnen op elk moment het gebied in en uit."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore