26 jaar in het IJ

Wordt opgeviste Ferrari kunstwerk? 'Fascinerend mysterie' 

15 juli 2020 10:12 Aangepast: 15 juli 2020 10:13
Zo ziet de Ferrari uit 1987 er nu uit Beeld © Politie Amsterdam

De felrode Ferrari Mondial die vorige week uit het IJ in Amsterdam werd opgevist, wordt mogelijk een kunstwerk. De bolide die 26 jaar geleden als gestolen werd opgegeven kwam onder veel belangstelling boven water.

Kunstenaar Feike Otto van der Zee hoopt de sportwagen van de sloop te redden en er een kunstwerk van te maken. "Hier zit een geweldig verhaal in, wie was de eigenaar, wie heeft hem gestolen en waarom is hij gedumpt? Een mysterie, fascinerend."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duikers halen Ferrari uit 1987 uit het IJ in Amsterdam

De Ferrari doet Van der Zee denken aan de Bugatti uit 1925 die een paar jaar geleden uit het Lago Maggiore werd gevist. "Die staat nu in een museum. Ik zou van deze Mondial graag een kunstwerk maken."

Amsterdam-Noord

"Als je er een kunstwerk van maakt, heb je een publiekstrekker van jewelste. Wie weet is-ie welkom in Amsterdam-Noord. Hij zou daar prachtig staan aan de kade."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Uit het IJ opgeviste Ferrari blijkt te zijn gestolen: 'Gaat naar de sloop'

De politie Amsterdam liet eerder weten dat het onderzoek naar de Ferrari is afgerond en dat de doorgeroeste bak naar de sloop gaat. Van der Zee hoopt de auto van de sloop te kunnen redden en heeft contact opgenomen met de politie. De politie kon er volgens Van der Zee nog niets over kwijt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore