'Verhuisd voor de Efteling'

Eftelingfan Conny ging al honderd keer in nieuwe achtbaan

10 juli 2020 17:45 Aangepast: 10 juli 2020 18:09
Conny gaf het personeel een taart na haar honderdste ritje Beeld © Eigen foto

Familie-achtbaan Max & Moritz in de Efteling is officieel nog geen maand open, maar Conny Ots (52) maakte gisteren al haar honderdste ritje. Door haar spierziekte is het de eerste achtbaan in jaren waar de Eftelingfan weer in kan.

Als we met Conny bellen, is ze in de Efteling, op weg om nog meer ritjes in Max & Moritz te maken. Ze heeft een abonnement op het attractiepark en is er dus regelmatig te vinden. "De Efteling helpt mij het ziektebeeld te vergeten en het te accepteren", vertelt ze.

Spierziekte

Conny is altijd al groot fan van pretparken geweest. "Ik ging altijd met mijn man in de achtbaan. Hoe wilder, hoe beter. Maar dan houdt het op als je een ziekte krijgt. Dat was een zware klap voor mij."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zo ziet een dagje Efteling eruit in coronatijd

De spierziekte in haar benen gaat gepaard met duizeligheid, waardoor Conny al jaren niet meer in achtbanen kan. De nieuwe attractie Max & Moritz, de vervanger van de Bob, opent weer een nieuwe wereld voor haar.

"Als abonnementhouder mochten we de achtbaan eerder uitproberen. Omdat het een familie-achtbaan is die niet zo hard gaat, dacht ik: ik ga er gewoon voor en we zien het wel." Gelukkig voor Conny had ze in deze achtbaan inderdaad nergens last van. "Het is een tempo dat ik net aankan. Het ging gelukkig goed! Helemaal zonder klachten."

Max & Moritz Max & Moritz

1000 ritjes

Conny is heel blij met deze vervanger van de Bob. "Het is duizend procent vooruitgang. De melodie, de aankleding, alles in zijn geheel", zegt ze. "Ik moet er echt iedere keer in, het is gewoon verslavend aan het worden. Ik ben er weleens acht of negen keer achter elkaar in geweest."

Conny en haar man zijn in februari speciaal vanuit Limburg naar Kaatsheuvel verhuisd om dichterbij het park te zijn. Het blijft dus zeker niet bij die honderd ritjes. "Ik ga voor 250, 500, en dan de 1000."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore