Naar München

Janet en Monique met scootmobiel gestrand: 'Janet heeft een lege accu'

07 juli 2020 13:26 Aangepast: 07 juli 2020 17:27
Beeld © Facebook | Monique Janet

Slecht nieuws voor Janet Hut (52) en Monique Baron (45) . Op 1 juli vertrokken ze met de scootmobiel vanuit het Drentse Gieten naar München, maar de dames zijn gestrand. Janet heeft een lege accu.

Maandag vertrokken de vriendinnen met veel enthousiasme aan wat voor hen voelt als een wereldreis. Maar nu staan ze stil, op 80 kilometer voor Winterberg. "De scootmobiel van Janet is stukgelopen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Janet en Monique gaan op de scootmobiel naar München

Janet kwam met een lege accu te staan. "Ik heb haar nog een stukje gesleept, maar ik kan geen 300 kilo trekken. Toen begaf mijn accu het ook en stonden we beiden stil", zegt Monique tegen Editie NL. "Daar stonden we dan, midden in een maisveld."

Nieuwe scootmobiel

Monique, die haar scootmobiel weer aan de praat kreeg, nam contact op met de campingeigenaar bij wie ze die nacht zouden slapen. "Die is ons op komen halen, dat was heel erg aardig."

Op Facebook, waar iedereen de reis kan volgen, hebben veel mensen steunbetuigingen geuit. En er is goed nieuws: er is een nieuwe scootmobiel onderweg. "We zijn zo ontzettend blij. Het is echt een opluchting, er valt een last van m'n schouders." De twee hopen hun reis zo snel mogelijk te vervolgen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore