Ga naar de inhoud
Voetbal

Schreeuwen achter plastic: krijgen we stadions vol juichschermen?

Fotobewerking: Juichscherm/Promofit Beeld © Juichscherm.nl

Wanneer straks het eerste doelpunt van het seizoen weer valt, moet je als supporter toch de longen uit je lijf kunnen schreeuwen. Maar met de huidige coronamaatregelen mag dat niet. Dat moet anders kunnen, dacht Tot van Marrewijk. Zij bedacht het juichscherm.

Tot heeft een bedrijf in relatiegeschenken en komt uit een Feyenoordgezin waar iedereen een seizoenkaart heeft. Twee ingrediënten voor het juichscherm. "Ik ben hier heel enthousiast over. Je kunt ermee zingen, juichen en schreeuwen", zegt ze tegen EditieNL.

Niet
Lees ook:
Niet juichen en zingen in het voetbalstadion, is dat haalbaar?

Maar hoe werkt dat in de praktijk? Als je normaal gesproken tegen een ruit ademt, beslaat de boel meteen. Zit de supporter niet achter een beslagen scherm? "Het is een medisch gelaatsscherm dat ook gebruikt wordt in ziekenhuizen. Ze hebben een speciale anti-condenslaag."

Sponsoren

Het is de bedoeling dat clubs de schermen gaan uitdelen aan de supporters. "Bij grote afname kost het echt bijna niks om ze te maken. Dat moeten een paar sponsors zo kunnen ophoesten."

Of de schermen er echt gaan komen is nog de vraag. Tot geeft aan dat ze met verschillende grote clubs in gesprek is maar wil nog niet zeggen of er al een bestelling geplaatst is.