Collectebus

Donatiebox voor zieke Pleun (6) gestolen: 'Hoe kan je dat nou doen?'

01 juli 2020 15:47 Aangepast: 01 juli 2020 17:20
Tess met haar nichtje Pleun Beeld © Eigen foto

Pleun, het zes jaar oude nichtje van Tess (22) heeft de ziekte van Batten. Een ziekte waardoor ze langzaam blind en dement wordt. Als er geen medicijn komt zal ze er voor haar 25ste aan overlijden. Tess zamelt geld in voor haar nichtje, maar maandagavond werd de donatiebox gestolen. En dat is niet voor het eerst.

Eind vorige maand werd bij de Zeeman in Vlissingen ook al een collectepotje gestolen. Toen was het de donatiebox voor de zieke Quinten (12).

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Man steelt collectepotje van zieke Quinten (12): 'We zijn woedend'

Dit keer was het de donatiebox voor het nichtje van Tess. Pleun is inmiddels bijna blind en zal langzaam ook dement worden.

"Bizar", noemt nichtje Tess Huberts uit Deventer de diefstal. Ze had het collectepotje op de bar van het café van haar en haar vader gezet. Toen ze gisteren het café opende zag ze dat het potje weg was. "We zetten het wel vaker even achter als het druk is in de kroeg. Maar we konden het nergens meer vinden", zegt ze tegen EditieNL. "Toen we de beelden van de beveiligingscamera bekeken, zagen we dat het gestolen was."

Politie

Tess is met de beelden naar de politie gegaan. "Je ziet duidelijk hoe een man op het toilet zijn tas leegmaakt om ruimte te maken voor de donatiebox."

Gelukkig had Tess tussendoor het potje nog leeg gemaakt en het geld op de rekening van Beat Batten gezet. Maar toch is ze verdrietig. "Voor die man is het maar een klein bedrag maar voor ons betekent het zoveel. Hoe kan je dat nou doen?"

Pleun Pleun

Tess' nichtje is pas zes jaar oud en zal - als er geen medicijn komt - niet ouder worden dan 25. Haar familie doet er alles aan om zoveel mogelijk geld voor onderzoek in te zamelen. "Mijn oom en tante hebben ook een horecazaak bij het Deventer stadsstrand, die hebben ook een donatiepotje. Ik heb ze meteen gebeld en ze hebben dat potje meteen vastgeschroefd."

Er zijn inmiddels wat extra donaties gekomen voor het nichtje van Tess. Ze hoopt dat de dader het bedrag alsnog op de rekening van de stichting stort. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Man (45) opgepakt voor diefstal collectebus doodzieke Quinten

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore