Onderzoek van EditieNL

Knuffelen? 21 procent doet het gewoon weer

29 juni 2020 17:52 Aangepast: 30 juni 2020 09:13
We kunnen niet zonder een knuffel Beeld © getty Images

Nu de coronamaatregelen steeds meer worden versoepeld lijken we het zelf ook steeds minder nauw te nemen met de anderhalvemeterregel. Sterker nog: sommigen knuffelen er weer op los!  Dat blijkt uit onderzoek dat EditieNL liet uitvoeren door DVJ Insights.

Aan de respondenten werd gevraagd of ze op dit moment weer mensen knuffelen. 21 procent geeft aan dit te doen. Daarvan geeft 57 procent niet alleen knuffels aan familieleden maar ook aan vrienden.

Zes procent is nog minder kritisch en knuffelt gewoon weer met iedereen, als dat goed voelt. Er is wel verschil in leeftijd; vooral bij respondenten jonger dan 35 is de behoefte aan fysiek contact sterk. Van de ondervraagden tussen de 18 en 34 geeft 36 procent aan weer meer te knuffelen. Onder de 65-plussers is dit percentage een stuk lager: slechts 11 procent.

Kan de hand het schudden?

Verder worden er ook iets meer handen geschud. 14 procent van de ondervraagden zegt dit weer af en toe voor het werk te doen. Met bekenden schudden we makkelijker de hand: 70 procent doet dat met familie. En 22 procent doet het zelfs met iedereen. 

Een kwart van de ondervraagden vindt dat het handen schudden na corona niet per se terug hoeft te komen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit moet je weten over de versoepelingen van de coronamaatregelen vanaf vandaag

Toch blijft er ook nog een grote groep dat het nog veel te vroeg vindt voor fysiek contact. Zo geeft 32 procent aan echt nog niet te willen knuffelen, zelfs niet met familie.

Editie NL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore