Verkoeling

Op dit terras zit je met de voeten in het water tijdens het eten

26 juni 2020 17:25
Gasten eten en drinken met de voeten in het water Beeld © Lookies

Bij brasserie Lookies hoef je op hete dagen niet bang zijn dat je sterft van de hitte. Op het terras in Rotterdam zijn zwembadjes geplaatst voor de gasten, zodat ze tijdens het eten en borrelen met de voeten in het water kunnen zitten.

"Ik wilde graag iets leuks organiseren in een tijd waarin het draait om zaken als corona en zwarte piet. Een beetje gezelligheid en lol kunnen we wel gebruiken", zegt mede-eigenaar Sebas van Look tegen Editie NL. "Ik had het idee met de zwembadjes al een tijdje in gedachten, maar het wachten was nog op het mooie weer."

Populair

Woensdag was het zover. Sindsdien staan er zeven zwembaden op zijn terras: vier bij de staantafels, drie bij de eettafels. "De reacties zijn overweldigend. Echt fantastisch. Het leeft enorm. Op een dag als deze lopen de gasten direct naar het eerste 'zwembadplekje' dat ze zien."

Het terras Het terras

Niet iedereen op het terras heeft een eigen badje. "Er zijn ook veel tafels zonder zwembad. We zouden er best meer willen plaatsen, maar er is nu eenmaal niet meer plek. Maar ze zijn zo geliefd dat we nu zelfs gasten hebben die vooraf al willen reserveren voor een badplek. Dat doen we niet. Je moet gewoon langskomen en geluk hebben."

Badmeester

Van Look heeft de volgende stap ook al gepland: een badmeester. "We overwegen serieus om die aan te schaffen, op een hoge stoel met een fluitje op de borst. Een van onze werknemers heeft ervaring met het badmeesterschap. Hij zegt dat hij het wel ziet zitten."

De gasten nemen het ervan De gasten nemen het ervan

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore