Smarter Nozzle

Verveeld aan de pomp? Aan deze tankslang zit een tv-scherm

24 juni 2020 15:04 Aangepast: 24 juni 2020 16:05
Beeld © Smarter Nozzle

Tankdop eraf, slang erin en vervolgens een poosje verveeld voor je uit staren. Dat kan anders, dachten de bedenkers van de NozzleTV, een entertainmentkanaal dat je kunt bekijken terwijl je aan het tanken bent.

Bedenker Pascal van Nisselroy heeft zelf jarenlang tankstations geëxploiteerd en moest regelmatig reclameaffiches vervangen. "Ik dacht: dat moet toch digitaal kunnen?", zegt hij tegen Editie NL. 

Na goed zoeken kwam hij erachter dat digitale entertainment en reclame op het brandstofvulpistool nog niet bestaat. "Ik denk dat dat te maken met de explosieveiligheid. Dat hebben wij kunnen tackelen door techneuten bij elkaar te brengen en we hebben hem geproduceerd." De veilige NozzleTV wordt nu op één tankstation in Kessel getest.

Filmtrailers, recepten en reclames

Op het brandstofvulpistool zit een digitaal scherm. Daarop kan naar nieuws worden gekeken, maar kunnen ook filmtrailers, recepten en reclames worden afgespeeld.

Behalve afleiding voor degene die tankt, denkt Van Nisselrooy dat het ook een mooie kans biedt voor adverteerders. Volgens start-up Smarter Nozzle kijken automobilisten namelijk het grootste deel van de tankbeurt naar het vulpistool. "Ik heb veel consumenten gesproken en daaruit concludeerde ik dat de meesten zich staan te vervelen. Op deze manier kunnen ze de tijd doden en kunnen adverteerders informatie overbrengen."

Geen views, geen kosten

Adverteerders betalen alleen voor de daadwerkelijk vertoonde advertenties of commercials. Het programma start zodra iemand gaat tanken en stopt automatisch aan het einde van de tankbeurt. Wordt er niet gekeken, dan betaalt de adverteerder niet.

Uiteindelijk hoopt Van Nisselrooy dat zijn NozzleTV zich over heel Europa zal verspreiden. "80 procent van de de brandstofpompen heeft hetzelfde brandstofpistool, dus hij past bijna overal op."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore