'De dupe van geweld'

Dronken snorfietser trapt agent gekneusde knie bij aanhouding

24 juni 2020 12:00
Beeld © Facebook | Politie Eindhoven

Een man die afgelopen weekend onder invloed van drank en drugs op een snorfiets zat in Eindhoven, heeft bij zijn aanhouding een agent een gekneusde knie getrapt. De politieman is twee weken uit de running.

"De bestuurder slingerde over de weg", schrijft de politie op Facebook. De man bleek onder invloed van alcohol en drugs te zijn en werd aangehouden.

"Zijn vriendin, de passagier, was ook onder invloed van alcohol. Tijdens de aanhouding gingen zij allebei vol in het verzet waardoor wij ook geweld moesten gebruiken. De bestuurder trapte tijdens zijn aanhouding de collega opzettelijk en met heel veel kracht tegen zijn knie." 

'Het raakt ons altijd'

De agent heeft zijn knie na laten kijken in het ziekenhuis en die bleek zwaar gekneusd te zijn. "Het advies is twee weken totale rust waardoor hij zijn werk nu niet uit kan voeren."

De man heeft aangifte van mishandeling gedaan en de recherche onderzoekt de zaak. "Het raakt ons altijd als dit soort dingen gebeuren. Waarom moeten wij de dupe worden van geweld als wij de wet handhaven en ons werk uitvoeren? Wij accepteren geen geweld tegen politieambtenaren of andere hulpverleners."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore