65 jaar

Nijntje staat dit jaar op de kinderpostzegels

23 juni 2020 12:00 Aangepast: 23 juni 2020 12:07
Beeld © Kinderpostzegels

Dit jaar staan de kinderpostzegels in het teken van Nijntje. Het konijntje, in 1955 getekend door Dick Bruna, is namelijk 65 jaar geworden.

"Al 65 jaar verovert het konijntje vele kinderharten en genieten diverse generaties van de prentenboeken en verhalen van Nijntje", laat Stichting Kinderpostzegels weten. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Een vrolijk ritje: Nijntje-tram gaat mogelijk rijden in Utrecht

De postzegels zijn eind september per vijf zegels te koop. "De eenvoud van de vorm geeft ieder kind de vrijheid om naar zijn of haar eigen fantasie in te vullen. Veel kinderen herkennen zich in Nijntje en haar avonturen."

'Geef een veilig thuis'

Kinderpostzegels zet zich in voor kwetsbare kinderen die in onveilige situaties terecht zijn gekomen. "Ruim 90.000 kinderen in ons land leven in een benarde thuissituatie. Door de coronacrisis is de situatie voor deze groep kinderen, die nu noodgedwongen meer thuis zijn, nog schrijnender geworden."

Het thema van de postzegelactie is dit jaar dan ook 'Geef een veilig thuis'. "Met een jarige Nijntje op de vrolijke kinderpostzegels wil de stichting een warm en prettig gevoel van veiligheid aan de kinderen geven."

Editie NL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore