Vakantie

Janet en Monique gaan op de scootmobiel naar München

22 juni 2020 15:55 Aangepast: 22 juni 2020 17:24
Beeld © Privéfoto

Op 1 juli vertrekken Janet Hut (52) en Monique Baron (45) uit het Drentse Gieten op wat voor hen voelt als een wereldreis: ze gaan naar München. Op hun scootmobiel.

De twee zijn al jaren bevriend en zijn beiden afhankelijk van hun scootmobiel. "Ik ben hartpatiënt en heb ontstekingsreuma in al mijn gewrichten", vertelt Monique aan Editie NL. "Janet mist rugwervels en heeft in het verleden meerdere TIA's gehad."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Scootmobiel moet veiliger, dodelijke ongelukken flink toegenomen

De dames wilden naar München, een tocht van 800 kilometer heen en 800 kilometer terug, om hun favoriete volkszanger Andreas Gabalier te zien. Dat gaat door de coronacrisis niet lukken. "Maar we hopen dat ons idee de Duitse media bereikt en we hem alsnog kunnen ontmoeten."

Twee maanden onderweg

Janet en Monique hebben twee maanden voor hun reis uitgetrokken. "Het voelt echt als een wereldreis. Onze scootmobiel gaat maar zo'n 10 tot 15 kilometer per uur. Er komen karretjes achter te hangen waar de bagage in moet. Daardoor zullen we onderweg veel moeten stoppen, ook om de mobiel op te laden."  

Onderweg zullen ze op momenten live gaan op Facebook, zodat iedereen mee kan kijken. "We willen aan iedereen met een scootmobiel laten zien dat er meer is dan alleen je eigen dorp."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore