Zeeman in Vlissingen

Man steelt collectepotje van zieke Quinten (12): 'We zijn woedend'

18 juni 2020 12:27 Aangepast: 18 juni 2020 12:36
De man nam een collectepotje mee dat bedoeld was voor een zieke jongen Beeld © Zeeman / ANP

Een ontzettend lage actie in een Zeeman-filiaal in Vlissingen. Daar heeft een man afgelopen dinsdag een collectepotje gestolen met geld voor de 12-jarige zieke Quinten.

Winkelmanager Kim de Ruijter is er nog steeds van ondersteboven. "Het is gewoon triest. Ik ben echt flabbergasted van het feit dat iemand steelt van een ziek kind. Ons hele team is woedend en teleurgesteld", vertelt ze aan Editie NL.

Bottumor

Quinten is in mei gediagnosticeerd met het Ewing-sarcoom, een kwaadaardige bottumor. Op dit moment krijgt de jongen uit Oost-Souburg chemotherapie. De behandeling kan een jaar in beslag nemen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Brutale diefstal tijdens opnames Beter Laat Dan Nooit

De diagnose was een nieuwe klap voor het gezin, dat de afgelopen jaren al veel heeft doorstaan. Quinten's moeder Irma heeft verschillende tia's gehad en zit als gevolg daarvan in een rolstoel. Om te zorgen dat de ouders zich volledig op Quinten kunnen richten, zijn buren een inzamelingsactie gestart.

Steun voor familie

"Een supertriest verhaal", aldus De Ruijter. "Wij wilden met ons team graag iets doen voor de familie. Vandaag zouden we het ingezamelde geld naar het gezin brengen."

Diefstal

Maar een man gooide dinsdag roet in het eten. "Eerst kwam hij samen met een vrouw de winkel in, zonder iets te kopen. Hij vroeg iets aan een medewerker en ging naar buiten. Daar heeft hij gewacht tot mijn collega bij de kassa weg was en is toen naar binnen gesprint om het potje te pakken. Daarna was hij foetsie."

In het potje zat vermoedelijk tussen de 50 en 75 euro. "Het is geen bijster hoog bedrag, maar in Zeeman komen ook niet de allerrijkste mensen. Het geld komt echt uit goede harten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vrouw (85) meerdere malen tegen hoofd geschopt bij laffe overval Eindhoven

De man staat duidelijk op camerabeelden van de winkel. "In eerste instantie twijfelde ik om de beelden meteen online te zetten, maar dan ben ik ook strafbaar", zucht De Ruijter. "Dus hebben we afgesproken dat ik hem twee weken geef om zich te melden."

Reacties

Gelukkig heeft het ook iets opgeleverd. "Mijn Facebook-bericht over de diefstal is inmiddels meer dan 700 keer gedeeld, echt waanzinnig. Daardoor komen er ook weer veel nieuwe online donaties bij. Een autobedrijf uit Vlissingen heeft zelfs beloofd het gestolen bedrag te verdubbelen."

De Ruijter vindt de reacties hartverwarmend. "Ik werd net nog gebeld door een vrouw die graag wil doneren, maar die niet langs de winkel kan komen. Ik heb er geen woorden voor hoe overweldigend dit allemaal is. Het is alleen jammer dat er zoiets teleurstellends aan vooraf moet gaan."

Door met inzamelen

En het potje? Dat staat inmiddels weer gewoon op de kassa. "We gaan stug door met inzamelen. We laten ons niet afschrikken door zo'n eikel. Er is nog steeds geld nog nodig voor die jongen, dus we stoppen niet."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore