Live in beeld

Michel reed met zijn botsauto door een live-interview en nu is hij een hit in België

17 juni 2020 15:08 Aangepast: 17 juni 2020 16:44
Michel in zijn botsauto Beeld © Eigen foto

Hij is plotseling een waar fenomeen in België. Michel Walta uit Maastricht reed afgelopen weekend met zijn oude botsauto per ongeluk door het beeld van een Belgische live-uitzending. Media in ons buurland begonnen een massale zoektocht: wie was die 'botsautoman'?

Michel besloot zondagavond even een testritje te maken met zijn botsautootje.  "Ik had net een lampje vervangen en wilde nog even een rondje rijden. Ik woon in Maastricht, vlakbij de Belgische grens", vertelt hij aan EditieNL.

"Onderweg zag ik een groepje mensen staan. Achteraf bleek dat een live-interview van Belgische omroep VRT met de Lanakese burgemeester Marino Keulen te zijn." Zonder het door te hebben was Michel zo door het beeld van de uitzending gereden. Dat bleef niet onopgemerkt.

Een screenshot uit het interview Een screenshot uit het interview

Telefoon ontploft

"Mijn telefoon was de ochtend daarna ontploft!" zegt Michel. "De hele pers was erop gedoken, omdat je mij dus links in beeld eventjes voorbij zag scheuren. Dat serieuze interview met de burgemeester was door mij wel in het water gevallen. Het is ook hilarisch hè, een botswagen in een serieus televisiefragment."

Iedereen wilde weten wie dat nou toch was. Al gauw kwamen ze bij Michel terecht, die in de streek inmiddels bekend is om zijn botsauto.

18 kilometer per uur

Michel kocht de botsauto vorig jaar op Marktplaats. "Ik heb er tijdens de coronacrisis een leuke hobby aan gevonden", vertelt hij. Zijn werk in de evenementenbranche kwam namelijk zo goed als stil te liggen. "Ik heb het ding uit elkaar gehaald, de wielen vervangen, bedrading veranderd, er spiegels opgezet..."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bobsleekarretje Efteling verkocht voor duizenden euro's

Dankzij zijn aanpassingen en een special accupakket onder de zitting kan het botsautootje een behoorlijke afstand afleggen. "Hij haalt een snelheid van 18 kilometer per uur. Dan val je nog in de categorie speeltoestellen, zoals elektrische skelters. We gaan ook niet de weg op, maar gebruiken het voetpad of fietspad. Ik hou me graag aan de regels", lacht Michel.

Naar het café

Tijdens zijn ritjes in het botsautootje krijgt hij veel bekijks. "Mensen gaan stapvoets rijden om mij te kunnen zien en filmen! Mensen zwaaien en vrachtwagens toeteren. Dat sterkt mij wel in het maken van plezier in deze lastige tijd."

Het rijden in de opgeknapte botsauto is voor Michel dan ook echt voor de lol. "Ik ga er niet de boodschappen mee doen. Dan kom ik ook niet meer weg, iedereen wil een foto! Het moet plezant blijven. Lekker naar het café, een kop koffie doen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore