'Nee, dit kun je niet flikken'

Laat je hond niet achter in hete auto, waarschuwt zanger Rob in nieuw nummer

12 juni 2020 17:56 Aangepast: 15 juni 2020 08:23
Rob Zorn gaat in de zomer op pad om honden te bevrijden Beeld © Rob Zorn

Rob Zorn is een echte dierenvriend. Om mensen erop te attenderen dat ze hun hond niet in een warme auto moeten achterlaten, heeft de Haarlemse zanger een nummer gemaakt: Nee, dit kun je niet flikken.

"Hoe kun je ooit je beste vriend zo laten stikken? Weet je hoe warm een auto is in de zon? Dit kun je niet maken, nee, dit kun je niet flikken. Krijg het benauwd als ik die viervoeters daar hoor", zo luidt het refrein van het nieuwe nummer van Rob.

Het is een boodschap die hem naar het hart gaat. Al veertien zomers rijdt Rob – gewapend met een lifehammer – rondjes in de omgeving Haarlem om te zoeken naar honden die achtergelaten zijn in warme auto's. "Iedere zonnige dag dat ik tijd heb, stap ik op de scooter. Drinken mee, hamer mee en gaan. Soms sta ik nog tot 4 uur 's nachts op te treden, maar zit ik om half 11 's ochtends alweer op de scooter om honden te zoeken."

Elk jaar raak

Tot nu toe heeft hij elk jaar wel een verhitte hond kunnen vinden. "Het is echt niet dat ik graag ramen intik, dat denken mensen weleens. Ik heb zelfs nog nooit m'n hamer hoeven gebruiken. Tot nu toe is het altijd gelukt om het baasje in de buurt te vinden. Maar als de hond er slecht aan toe is, twijfel ik niet. Dan gaat dat raam eruit. De consequenties hoor ik later wel."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie bevrijdt honden uit snikhete auto: 47,7 graden

Om nog meer mensen op het gevaar te wijzen besloot hij dit jaar samen met een tekstschrijver een nummer te maken. "Het is geen officiële single, ik heb het gewoon op eigen kosten opgenomen en op YouTube gezet. Ik hoop dat het op de radio gigantisch veel gedraaid wordt en dat het tot mensen door gaat dringen. Dat ze naar hun hond kijken en denken: ja makkertje, jou ga ik straks niet laten zitten."

Doodschamen

Hij kan er met z'n hoofd niet bij dat er nog steeds mensen zijn die hun hond in de auto achterlaten. "De laatste paar jaar is er meer aandacht voor, maar het gebeurt nog steeds. Binnen tien minuten is je auto een oven: ik heb het zelf een keer uitgetest. Geloof me, zo wil je je vriendje niet achterlaten. Je moet je doodschamen als je hem dit flikt."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore