Ga naar de inhoud
Coronaproof kamperen

Pop-up campings uit de grond gestampt: 'Luxe glamping'

In zo'n tent kan je slapen op de pop-up camping Beeld © De jongens uit Schoorl

Veel mensen zijn van plan vakantie in eigen land te vieren en daar springen ondernemers handig op in. Zo openen sommigen een pop-up camping. Plekken waar normaal gesproken niet gekampeerd wordt, worden nu ingericht als complete luxe campings.

"Ons voorseizoen is compleet in het water gevallen door corona", vertelt Joost Botman van De jongens uit Schoorl. Het bedrijf organiseert normaal gesproken bedrijfsuitjes en zomerkampen.

"Ons bedrijf hangt nu een beetje af van het succes van de zomerkampen. Normaal zitten we in groepsaccommodaties, maar dat kan nu niet. Toen dachten we: we hebben een plek op een camping nodig."

Luxe tenten

Het bedrijf vond de perfecte locatie in het Noord-Hollandse Camperduin. De ontwikkelaar van een voormalige camping heeft toestemming gegeven het lege veld als pop-up camping te gebruiken. "We openen op 4 juli ons Laguna Beach Pop-up Glamping", vertelt Joost.

"Het is echt glamping! We hebben allerlei tenten, zoals tipi's en yurts. Er moeten 54 plekken komen, allemaal luxe en helemaal ingericht. Van bestek tot een kacheltje." De camping zal een soort zomerkamp zijn, gericht op gezinnen met kinderen vanaf zes jaar. "Alle activiteiten zitten erbij. Van surfen tot mountainbiken, en voor ouders activiteiten als yoga."

Na dit seizoen zal de camping ook weer verdwijnen. "Het is echt eenmalig. Op deze plek komt het niet meer terug", aldus Joost.

'Helft
Lees ook:
'Helft van de Nederlanders wil deze zomer niet op vakantie'

Festivalsfeer

Ook op de Veluwe wordt op dit moment gewerkt aan een heuse pop-up camping. "We dachten: we gaan eens gek doen. Op 4 juli gaat de camping open, er staan nu zeventig tenten", vertelt Danny Paerl van Glamp Outdoor Camp Veluwe. "Je verblijft op een luxe glamping, met wi-fi, opgemaakte bedden, luxe privé sanitair en activiteiten voor kinderen."

De tenten staan normaal gesproken op festivals, maar die gaan nu allemaal niet door. "Er moet hier echt een festivalsfeer komen." De tenten zijn neergezet in samenwerking met Bungalowpark Hoenderloo. De camping wordt opgebouwd op het stuk grond naast dat park, dat normaal gesproken een leeg natuurgebied is.

Coronaproof kamperen

Campings zijn echt in trek, laat een woordvoerder van de ANWB weten. "We verwachten dat veel mensen dit jaar kiezen voor eigen land. De camping is echt in trek. Alle buitenlandse toeristen komen ook nog naar onze campings. Het kan storm gaan lopen."

Ook de ANWB ziet het fenomeen pop-up campings verschijnen. "De hele campingbranche roert zich. Dat campings weer open mogen, is een opluchting voor kampeerders. We krijgen veel vragen over veilig kamperen en hebben daarom een label bedacht bij campings: coronaproof."

Meer
Lees ook:
Meer vraag naar campers: coronaproof kamperen

Bekijk hier de video

01:45