Ga naar de inhoud
Camera in doosje

Aanzoek filmen met speciaal ringdoosje: 'We willen mijlpalen vastleggen'

In het doosje zit een camera Beeld © Remember Ringbox

Een moment om nooit te vergeten: het huwelijksaanzoek. Niet zo gek dus dat je dat graag wil vastleggen. Iemand vragen om dat te doen of zelf een statief met camera neerzetten, dat moet makkelijker kunnen, dacht Nederlandse ondernemer Maxim van Meeteren. Hij ontwikkelde een speciaal ringdoosje, mét camera erin.

Behoorlijk wat mensen hebben hun huwelijksaanzoek op beeld staan. "Ik was veertig weken zwanger en werd op het podium van de Negenmaandenbeurs ten huwelijk gevraagd. Mijn zwager heeft het gefilmd", laat Marieke aan EditieNL weten.

Ook bij Carolien werd het moment gefilmd: "Mijn beste vriendin heeft het gefilmd. We hebben het aanzoek voor onze trouwfilm geplakt, we hebben dat nog enkele keren bekeken."

Moment vastleggen

Maar lang niet bij iedereen is iemand aanwezig, terwijl sommige mensen dat best graag zouden willen. "Een maatje van mij is straatfotograaf. Hij liep eens door de grachten van Amsterdam en zag een jongen op één knie zitten om zijn vriendin ten huwelijk te vragen, en legde dat vast. Die mensen waren door het dolle heen toen ze zagen dat hij dat moment had gefotografeerd", vertelt Maxim van Meeteren.

"Ik dacht toen: er moet toch een manier zijn om een van de mooiste momenten van je leven vast te leggen", vervolgt Van Meeteren. Hij bedacht daarom de Remember Ringbox.

"Vaak zie je dat stelletjes achteraf een selfie delen waarop ze dolgelukkig zijn, maar dat is het moment erna. De echte overweldigende reactie mis je dan", zegt Van Meeteren. Het speciale ringdoosje dat hij bedacht, met een camera erin, moet daar een oplossing voor zijn. Zo kun je tijdens het aanzoek alles zelf filmen. "Je richt hem op je vriendin, hij legt alles vast, er zit audio bij."

Doosje huren

Het doosje kost 300 euro, maar je kunt het ook huren voor 150 euro. "Hij is opgeladen, dus het is knopje aan en gaan." Volgens de bedenker is het een meerwaarde, omdat het om zo'n bijzonder moment gaat. "Het gebeurt heel weinig dat je echt overweldigd wordt, als je dat in een blik kan terugzien is dat wel bijzonder."

Man
Lees ook:
Man hackt Disneyfilm en vraagt zo zijn vriendin ten huwelijk

Mijlpalen

Het is volgens mediapsycholoog Mischa Coster niet gek dat veel mensen het huwelijksaanzoek willen vastleggen. "We zijn geneigd de belangrijke mijlpalen in het leven vast te leggen. We doen dat omdat we die herinneringen willen vastleggen. Op het moment dat er beeld en geluid bij zit, zijn we beter in staat om de herinneringen te herbeleven. Dat helpt ons om terug te gaan naar de speciale momenten", aldus Coster.

Schattig
Lees ook:
Schattig aanzoek direct na geboorte: 'Mama wil je met mijn papa trouwen?'

Maar waarom willen we zo graag teruggaan naar die momenten? "Het zijn vaak intieme momenten, die we na een jubileum bijvoorbeeld willen terugkijken. De tweede reden is om het te delen met vrienden en familie die er niet bij waren, maar die je toch wil laten zien of voelen hoe het was. Op een foto of video zie je non-verbaal gedrag, dat is iets wat je moeilijk kan omschrijven als je het iemand vertelt."

Bekijk hier de video

02:06