Toch nog feest

Klas van 2020: een diploma-bus, galafoto's en een uitreiking in het stadion

08 juni 2020 16:31 Aangepast: 08 juni 2020 18:40
Rixt en Jorn krijgen vandaag hun diploma in het stadion van FC Groningen. Beeld © Editie NL

Het is een raar jaar voor iedereen die afgestudeerd of geslaagd is. In de Verenigde Staten werd daarom de 'Class of 2020' bedacht. Beroemdheden vertellen in een video hoe belangrijk de leerlingen en studenten zijn. Ook in ons land wordt er alles aan gedaan om de geslaagden en afgestudeerden toch nog dat feestgevoel te geven.

Zo kunnen geslaagden hun diploma ophalen in het stadion van FC Groningen. "Leerlingen komen als spelers het veld opgelopen. Ouders zitten op de tribune en familieleden kunnen via een livestream meekijken", zegt Jepko van Roon, algemeen horeca manager bij FC Groningen, tegen Editie NL.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

De vlag mag uit: zij zijn geslaagd

"De mail staat roodgloeiend, veel scholen hebben hier interesse in." De voetbalclub vraagt alleen een stuk begeleidings- en productiekosten. "We willen een maatschappelijke rol hierin vervullen."

Alcoholvrije bubbels en nootjes

In totaal mogen er 100 mensen in het stadion aanwezig zijn. "Bij binnenkomst krijgt iedereen een tasje met flesje water, een alcoholvrij bubbeltje en nootjes. Het moet een feestelijk moment zijn."

En de eredivisieclub is niet de enige die iets heeft bedacht om geslaagden in het zonnetje te zetten. Zo kwam Kruitwagen Kledingverhuur in Zevenaar met het idee om scholieren in galaoutfit te fotograferen.

De galafoto van Kruitwagen Kledingverhuur. De galafoto van Kruitwagen Kledingverhuur.

Bij Veenstra Reizen bedachten ze de diploma-bus. "Alle leerkrachten rijden met de bus langs de leerlingen, die vervolgens hun welverdiende diploma in ontvangst kunnen nemen", zegt Klaas Veenstra tegen Editie NL.

Catering en bloemen

De touringcar wordt versierd met slingers en een geluidsinstallatie in de bus moet voor een echt feestje zorgen. "Wij kunnen ook catering en bloemen verzorgen. We doen er alles aan om er in deze bijzondere tijd toch een feestje van te maken."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore