Hoogstaand diner

Creatief met 1,5 meter: dineren in een reuzenrad in Gronings partycentrum

08 juni 2020 13:08 Aangepast: 09 juni 2020 09:01
Beeld © Facebook | Borgerswoldhoeve

Hoe zorg je ervoor dat iedereen op gepaste afstand toch lekker uiteten kan gaan? Bij partycentrum de Borgerswoldhoeve in het Groningse Veendam zijn ze creatief geweest: daar kun je dineren in een reuzenrad.

"Een vriend van mij maakt en verhuurt reuzenraden samen met zijn broer. Nu alle evenementen gecanceld zijn, hadden zijn geen werk. Ik dacht: kunnen we elkaar niet helpen?", zegt Erik Nijkamp van partycentrum de Borgerswoldhoeve tegen Editie NL.

Nijkamp vroeg meteen een vergunning aan bij de gemeente. "Alle ambtenaren wilden met ons meedenken en waren heel meewerkend. Daar ben ik ontzettend blij mee."

'Iedereen omarmt het'

Die vergunning kwam er en afgelopen weekend draaide het partycentrum letterlijk de eerste proefronde. "Het was geweldig." Mensen reserveren online een menu, dat ze vervolgens mee kunnen nemen in hun bakje.

Als ze zijn uitgegeten stappen ze weer uit en krijgen ze nog een softijsje. "Mensen vinden het fantastisch. De buren waren eerst nog bang dat het een kermisattractie zou worden, maar iedereen omarmt het."

Brunch

Komende week wordt het aanbod uitgebreid met een brunch. Zodra alles weer normaal is, zal het reuzenrad helaas niet blijven staan. "Daarvoor is het echt te duur, maar voor nu is het een mooie oplossing."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore