Vergeten te bellen

Aan paal vastgebonden hond blijkt goedbedoeld

03 juni 2020 16:30
Beeld © Dierenambulance Maasland

Afgelopen weekend rukte Dierenambulance Maasland uit voor een hond die aan een paal was vastgebonden. Nu blijkt dat het niet de bedoeling was om Lemmy, zoals het dier heet, daar aan zijn lot over te laten.

Nadat Lemmy werd gevonden, zochten medewerkers van de dierenambulance contact met zijn baasje. Hieruit bleek dat de hond vaak in zijn eentje op pad gaat.

"Hij houdt het normaliter bij een klein rondje en keert altijd trouw terug naar de baas. Dit keer echter troffen mensen Lemmy aan en besloten hem vast te maken aan een paal, waarschijnlijk om te voorkomen dat hij onder een auto zou komen", schrijven de medewerkers op Facebook.

In de volle zon

Deze mensen hebben hun goede daad alleen niet gemeld bij de politie of de dierenambulance. Voorbijgangers troffen daarom niet veel later een vastgebonden hond aan die in de volle zon stond. "Deze voorbijgangers hebben contact met ons opgenomen, en hem water gegeven en de hond is door ons opgehaald."

Naar aanleiding van een eerdere oproep, kon met het baasje van Lemmy contact worden opgenomen. "Lemmy ligt nu weer lekker in zijn mand. We bedanken iedereen van harte voor het delen van onze oproep waardoor we dit verhaal met een mooi eind kunnen brengen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore