Vakantiebeleving

Dineren op Ibiza of in de jungle: dit restaurant heeft themakamers

02 juni 2020 16:57 Aangepast: 03 juni 2020 07:48
Beeld © Editie NL

De deuren van de horeca in Nederland zijn sinds gisteren weer geopend. Na weken dicht te zijn geweest, trekken zaken nu alles uit de kast. Bij restaurant Lekkerr in Schoonhoven zijn er zelfs themakamers waar je uiteten kan gaan.

"Eigenlijk zijn er in Nederland nu tienduizenden nieuwe bedrijven opengegaan. Ze hebben zich lang ingehouden en pakken dus uit", zegt Gijsbregt Brouwer, medeauteur van het boek Horeca na Corona, tegen Editie NL.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Coronakwartje voor de horeca: 'Steuntje in de rug' 

"De horecaondernemers zijn heel lang vrienden geweest, maar nu zijn ze weer concurrenten en moeten ze zich ook onderscheiden."

Boarden met een stewardess

Bij restaurant Lekkerr in Schoonhoven is dat in ieder geval gelukt. "We hebben uitgepakt en willen de bezoeker echt een nieuwe beleving geven", zegt eigenaar Michiel Boon. "We hebben vijf themakamers gemaakt waarin je uiteten kan. Het is niet alleen een etentje maar een hele vakantiebeleving."

Het keuzemenu van Lekkerr. Het keuzemenu van Lekkerr.

Op de website lijkt het alsof je bij een reisbureau een vakantie boekt. "Je kunt kiezen uit verschillende arrangementen en bij de ontvangst in het restaurant moet je ook echt boarden met een stewardess."

Parijs, Tokio en Rome

Zo kun je uit eten in Parijs, Tokio, Rome, de Amazone of op Ibiza. "De kamers en het eten en drinken dat we serveren zijn volledig op de bestemming aangepast. We hopen zo echt iets extra's te bieden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nederlandse restaurants zetten robots in als obers

Uitgaansbeleving

Maar niet alle restauranteigenaren pakken het aan zoals Boon. Veel ondernemers spelen volgens Gijsbregt Brouwer op safe. "Ze trekken niet meteen alles uit de kast. Toch moeten ze proberen om zich te onderscheiden. Dat kan al met een speciaal drankje of een extra mooi terras."

Hij ziet wel dat horecaondernemers concepten waar ze langer mee bezig waren nu versneld uitvoeren. "En tegelijkertijd wordt het er gekeken of er een echte uitgaansbeleving kan worden gecreëerd. Denk aan dj's, muziek en entertainment. Want mensen missen uitgaan enorm."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore