Natuurgebied De Moerputten

Hobbyfotograaf André stond oog in oog met wolf: 'Echt spannend'

01 juni 2020 17:21 Aangepast: 02 juni 2020 09:10
André kreeg de kans om de wolf vast te leggen Beeld © André Bonga

André Bonga wist niet wat hij zag maandagmorgen. Hij was van plan wat buizerds vast te leggen in natuurgebied De Moerputten, maar kwam oog in oog te staan met een wolf. "Ik had alle tijd om hem vast te leggen."

Van beroep is hij accountmanager, maar in zijn vrije uurtjes is André (54) veel met z'n fotocamera in de weer. Meestal legt hij architectuur in Den Bosch vast, maar sinds de coronacrisis is er in de stad weinig te beleven. Daarom trekt hij de laatste tijd regelmatig de natuur in.

Ree of hond?

Zo ook vanmorgen vroeg, toen hij door natuurreservoir De Moerputten – op een steenworp afstand van zijn huis – rondslenterde. Op een open stuk veld zag hij een ree staan. Althans, dat dacht André. "Toen ik beter keek zag ik dat het geen ree was. Een hond kon het ook niet zijn. Het was een wolf."

Het dier keek hem recht in zijn ogen aan. "Er ging zoveel door me heen. Het was ontzettend spannend, maar ook heel mooi. Ik kom net terug uit Kenia, waar ik op een meter afstand van een leeuw heb gestaan. Dat gevoel was vergelijkbaar. Een geluksmoment. Het is zo'n uniek beest."

Uniek

André had alle tijd om het dier vast te leggen. "De wolf was heel rustig. Hij ging uitgebreid in het gras liggen, terwijl hij me echt wel had gezien. Na tien minuten dacht ik: 'Ik heb m'n kiekjes wel. Het goud staat op m'n camera.' Toen heb ik 'vriend wolf' met rust gelaten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hoe kunnen boeren hun schapen beschermen tegen de wolf?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore