Horeca geopend

Coronakwartje voor de horeca: 'Steuntje in de rug' 

01 juni 2020 14:20 Aangepast: 02 juni 2020 09:00
Vanaf vandaag mag het weer Beeld © EditieNL

Misschien lees je dit vanaf een zonnig terras met een vers biertje voor je neus. Na maanden van lockdown is de horeca eindelijk weer open. Om het verlies van de afgelopen maanden een beetje goed te maken riep Suzanna van Antwerpen het coronakwartje in het leven. Als extraatje voor de horeca.  

Het is idee is simpel. De consument betaalt per consumptie een 'kwartje' extra. "We hoorden uit onze omgeving dat mensen iets wilden doen om de horeca te steunen en op deze manier kun je gemakkelijk zelf bijdragen", zegt initiatiefneemster Suzanna van Antwerpen.

Zelf heeft ze een reclamebureau en bedacht ze posters en tafelkaartjes voor de horeca. Die kunnen kroegeigenaren op tafel zetten om te laten zien dat ze meedoen met de actie. De consumenten kunnen dan zelf beslissen of ze per consumptie 25 cent extra willen betalen.

Zo ziet het bierviltje eruit Zo ziet het bierviltje eruit

Dat is volgens consumentenpsycholoog Patrick Wessels een slimme manier. "Als je mensen een reden geeft waarom ze iets geven, gaat dat erin als zoete koek. Als je zegt dat het je helpt dan zal iedereen dat willen betalen."

Horecaondernemer Nieky Verlinde, mede-eigenlaar van eeterij Vierlinden doet mee met de actie. "We vonden het niet netjes om de prijzen van onze consumpties te verhogen maar we kunnen het geld hard gebruiken", zegt hij tegen EditieNL.

Met posters en bierviltjes willen ze de gasten op de actie attenderen. "We verplichten niks, het is een vrije keuze. Maar we hopen dat het helpt zodat we het verlies van de afgelopen maanden wat kunnen rechttrekken." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eindelijk 1 juni: horeca weer open, terrassen stromen vol

Leuk extraatje

Van Antwerpen rekende uit dat een horecaondernemer die zes dagen per week open is en dagelijks honderd consumpties met een coronakwartje verkoopt, in drie maanden 1800 euro extra verdient.  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore